Jumaat, 23 September 2011

Kenapa Mustajab DOA pada hari Jumaat??


Masjid Wilayah, Jalan Duta

Pada hari Jumaat:
1. Allah ciptakan Nabi Adam a.s
2. Allah turunkan Nabi Adam a.s ke bumi.
3. Nabi Adam a.s wafat.
4. Berlakunya kiamat.
5. Ada saat mustajab di mana setiap orang yang berdoa pada saat itu akan dimakbulkan oleh Allah swt melainkan meminta yang haram..

sila lihat juga: Hari Terbaik Untuk Berdoa

44 ulasan:

Prince Halilintar berkata...

mari kite perbanyakkan doa di hari ini...=)

azmnor berkata...

Salam Jumaat Tips,

terima kasih atas ingatan dan tips, mudah-mudahan Allah permudahkan kita dalam melaksanakan nya...Insyaallah..aaminnn.

AmirFX berkata...

Insyaallah.. Semoga semuanya dipermudahkan...

yusuf mujahidin ™ berkata...

Aslmualaikum

byk nak yg nak didoakn arini.
terima kasih ats tips yg mengingatkan ni

:)


ohye, nama tuan tanah ni ape?

intan.maisarah berkata...

:)
mendoakan semua yang baik baik

Tukang Karut berkata...

jom doa... hoho...

HEROICzero berkata...

banyak khasiat nya hari jumaat .


khasiat ? keh3x ~

dill berkata...

semoga dipermudahkan segalanya utk saye dan semua manusia :)

dill

apik pehe berkata...

apik akan sentiasa ingat

Nur Misnan berkata...

Banyak hikmah hari2 dan bulan2 yang Allah SWT
ciptakan untuk kita.. Rebutlah selagi kita hidup
dan di beri kehidupan untuk bertaubat..

Bro ahmad berkata...

salam jumaat...hari penghulu segala hari..hmm sorry lambat reply..bro kerja hmm..header blog ni unik

blog-tips-kurus berkata...

Prince H,
mari! mari! untuk dipraktis pada setiap Jumaat.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Azmnor,
Insya Allah.. (mesti nak ternyanyi lagu M.Zain) :-)

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
Semoga Allah izinkan.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Yusuf M,
Wa'alaikumussalam..
Insya Allah, ada 24jam x 60minit..

nama pendek saya alifnunya. :)

blog-tips-kurus berkata...

Intan M,
semoga Allah cepat perkenankan.. :)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
jom...! doakan saye juga ye.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Hero,
ish! salah vocab tuuuu... ;)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
Insya Allah.. May Almighty God Allah bless us. :)

blog-tips-kurus berkata...

Apik P,
bagus anakanda.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Nur M,
dah maklum tapi selalu alpa lagi. thanks for the reminder.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Bro Ahmad,
it's ok.

*masih menanti designer tu mekap blog ini. huhu!

Hans berkata...

insyaallah :-)

Cik SHiNJU berkata...

Dah la hari Jumaat,ujan lebat plak tu...rugi la kalau x berdoa sesungguh hati hati ni...

blog-tips-kurus berkata...

Hans,
Insya Allah.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Cik Shinju,
sane hujan? rahmat berganda tu.. :)

ABU berkata...

mari berdoa bersama2..

zulkbo berkata...

salam..
alhamdulillah..
jumaat penghulu segala hari
dan merupakan hari off day saya
:)

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
mari.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

zulkbo,
wa'alaikumussalam,

senanglah bro ye..? :)

Saiazuan berkata...

kita semakin lama semakin dekat dgn khiamat.. :(

belog|amiyo berkata...

setiap hari berdoa pon insyaAllah dikabulkan.

Nor berkata...

kekadang terlupa pada hari tersebut..

adan berkata...

perkongsian menarik.. thanks..

LadyBird berkata...

kene tunggu jumaat depan lak kalau pnjg umur.. huhuhuhu.. jumaat dah berllau minggu ni :(..
xpe.. kat sini selalu hujan.. hujan pun termasuk antara waktu2 mustajab berdoa..

~SaL IjOu~ berkata...

Maka jgn putus berdoa..& hari Jumaat perlu perbanyakkannya~ =)

blog-tips-kurus berkata...

Saiazuan,
dari zaman Nabi lagi dunia ni dah tua. Apatah lagi zaman kita ni...

blog-tips-kurus berkata...

Nor,
maklumlah.. kita terlampau sibuk.

blog-tips-kurus berkata...

adan,
sama-sama ye. :)

blog-tips-kurus berkata...

LadyBird,
Insya Allah.. anytime pon ok cuma mari kita grab waktu yg mustajab tu. :)

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
Insya Allah ms.. doa itu senjata kita. :)

blog-tips-kurus berkata...

belog Amiyo,
betul.. jangan putus berdoa. minta direct daripadaNya..

Solihin Zubir berkata...

doa antara dua khutbah jumaat.. =)

blog-tips-kurus berkata...

En SZ,
yang itu ialah antara saat yang istimewa. untungnya kaum Adam.. :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails