Isnin, 19 September 2011

Sukarnya Memulakan..

comel tak kalau aku try ni..?!

Apakah perkara yang paling sukar anda lakukan buat kali pertama?
1. Membuat dodol atau membuat serunding daging.
2. Memandu kereta, motorsikal, bot laju, kapal terbang, kapal selam..
3. Memulakan kerja baru, berniaga etc..
4. Membedah orang, membelah kelapa..
5. Berucap dalam public speaking.
6. Melafaz akad nikah kali pertama (lelaki sahaja).
7. Bertukar status: single, double, trouble, triple..
8. Meluahkan hasrat/niat di hati untuk melamar si dia..
9. Hari pertama memulakan puasa setelah sakan asyik makan je time cuti.
    *6+ jam lagi ni. maaaakkkkk...!!!


sate arnab sedap wo!


40 ulasan:

LadyBird berkata...

nak drive kereta..
mule2 tu rs mcm xleh sgt2 drive..
xkan drive dan xkan beli kereta..
bila dah ada kereta.. dah pegang stereng.. rupe2nye baru tahu.. sebenarnye boleh bw kereta :).. suke :)

MataHati @ MH berkata...

no.8 perkara yg paling susah nak dibuat. harus ada persediaan dari segi zahir dan batin

blog-tips-kurus berkata...

LadyBird,
hehe! dah beli, takkan tak drive kan?? :-)

blog-tips-kurus berkata...

MH,
susah meluahkan ye? hehe!

dill berkata...

sedap eh sate arnab? terigin nak rase!

dill.

Nur Misnan berkata...

hmmmm... yang dlm senarai tuh memang susah
tapi aku plak paling sukar nak buat MUKA COOL
bila jumpa baka mak mertua.. hik3

risau kalau2 dia tgk aku dr atas sampai bawah
ohhhh... masa tuh memang sukar nak control

Azham Vosovic berkata...

hehheeh, baru nak start eyh? saya ada lagi 4 hari... huhuhu

Asrul "iLham" Sany berkata...

"Jumpa dengan mak dan ayah Ashraf. HORROR!!! Seb baik mak dia sayang aku," Amer bangga

ORLANDO AHMAD berkata...

single

~SaL IjOu~ berkata...

no 3.memulakan keje baru~
sbb lain bidang..mencabar.tp puas hati bila dpt challenge diri~ ^^

blog-tips-kurus berkata...

dill,
memula tak perasan pon termakan sate arnab.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Nur M,
akan kudapatkan yang yatim piatu. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
lagi 1+6. pause sekejap aritu.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
udah-udah le en Amir oittttt!! (",)

blog-tips-kurus berkata...

Ustaz OA,
mingle..?? (",)

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
test power, kan??! (>.<)

Sharinginfoz berkata...

nak start memang sukar betul...

tehr berkata...

semua susah bila pertama kali
yang paling sukar tak ingat la pulak
sama je kot

khaifaiz berkata...

Perkara no-4 yang tak sanggup nak buat

sitiezahim berkata...

memang kalau pes day pose memang lembek sket tp biasanye dah hari ke2, ke3 ok..slamat berpuasa hehe

blog-tips-kurus berkata...

SharingI,
faktanya memang begitu.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

tehr,
cewah! semuanya sama yek..? :)

blog-tips-kurus berkata...

khaiF,
kalau bukan bidang kita,memang tak layak buat. tapi belah kelapa tu senang je!! ;)

blog-tips-kurus berkata...

sitieZ,
tq bebeh. today will be ok. Insya Allah.. :-)

abah khalisha berkata...

Meniaga kot..

p/s: Abah dah masukkan dlm bloglist abah

sahromnasrudin berkata...

sy sukar membuat posting pertama ketika mula berblog huhuhuh

tak tau nak tulis tajuk apa????

blog-tips-kurus berkata...

abah K,
bisnes! bisnes!

*xie xie ni, abah.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

SahromN,
haha! itu dulu-baru berjinak-jinak..

*padahal sekarang pon jadi masalah kepada saye.. ;)

zulkbo berkata...

salam..
saya suka yang no 7 tu
memang sukar rasanya..?
he he..

aleen aiden berkata...

pergh,semalam dgr org ckp psl rendang kuda.arini sate arnab pulak.nk jugak!!!hu3

CIK TOM berkata...

cik tom plg setuju yg no 9..hehee..
ala xsgup nk makan sate arnab sbb arnab tue comel..huhu

blog-tips-kurus berkata...

bro zulkbo,
no.6 lagi senang drpd no.7 yek?? :-)

blog-tips-kurus berkata...

Aleen A,
kuda? aiyooo!! rendang rusa sedap la wok..

*p mintak kat tokey sate tu.;)

blog-tips-kurus berkata...

Cik Tom,
siapa sayang kucing, mesti tak sanggup makan arnab. :-)

logorithm berkata...

Membelah kepala orang yang paling sukar. Har har! :-p


Terbaru dari Logokoko:

[U] Here In My Home

[U] Ah Long perosak harta awam!

[13PG] Taik hidung yang degil

blog-tips-kurus berkata...

bro Logo,
sebab bukan bidang kita. hehe!

Jumir berkata...

Kena la berani...kalau awal2 dah anggap susah...maka susah la jadinya.

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
yela! yela! take it easy.. (",)

akubiomed berkata...

Perkara paling sukar dan ia tidak akan kebelakang apa bila angka umur berakhir dengan puluhan :-)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
umur yang semakin bertambah tapi life achievement tak membanggakan.. :(

LinkWithin

related posts with thumbnails