Ahad, 31 Julai 2011

UBAT 'STRES' buat KURUS



Biru-Air Chelsea @ Kuching.
tiada dalam gambar: SUP SAYUR!

Stres kah anda pada hari Ahad yang indah ini?
Apakah ubat stres? Ubatnya ialah SUP SAYUR. Ia mampu mengurangkan tekanan perasaan dan menguatkan sistem imun tubuh kerana ia kaya dengan vitamin C. Ia juga dapat meneutralkan radikal bebas maka boleh melawan serangan kanser!! Sebaiknya, anda masak sendiri sup sayur. Pilih sayur yang tinggi anti oksidan seperti tomato, brokoli & bawang merah. Tumis sup anda itu dengan minyak zaitun. 'Sudahlah sihat, badan pun langsing!'
-RAPI, Jun 2011-

* Jangan letak wak Aji-No-Moto tau!!


26 ulasan:

taliff berkata...

Nice...tips mudah simple dan mudah di ingat tu :P

Tips tambah berat badan dengan selamat ada tak ?

blog-tips-kurus berkata...

Taliff,
tq. :-)

*rasanya prosedur saya semuanya selamat ni. kesian tengok orang yang tak cukup berat, kan...

apik pehe berkata...

hehe..setiap hari makan sup sayor..memang akan kurus

faiz berkata...

air biru...rase ape?

Tukang Karut berkata...

hoho... ni tips berguna untuk aku ni...

Azham Vosovic berkata...

semalam saya kena marah dgn my mum that's why stress tu...

panda putih berkata...

wah, tips berguna ;)



ps: tips, kite xdpt bukak link mail tu T_T

ade fb?

blog-tips-kurus berkata...

AP,
setiap hari? uuu.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

faiz,
kwn yg order, tak tau le.. (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
semoga bermanfaat untuk semua. *.*

blog-tips-kurus berkata...

AV,
hhhmm... anak manje mak ni. (",)

blog-tips-kurus berkata...

PP,
dah lupe p/w fb.. hehe! (^.^)

James Alexander berkata...

kalau sup gearbox bleh kurang kan tekanan x ?

AmirFX berkata...

Mcm pernah dengar jer pasal ajinomoto nie... Tapi kat mana yerr..?! :D

soooooour berkata...

minum juga jus monavie.....^^

fa10 berkata...

boleh buat hidangan berbuka juga kot...
Selamat berpuasa

blog-tips-kurus berkata...

JA,
mmmm.. yg itu tak de sayur kan? konsepnya ialah mesti banyak sayur yek. :-)

blog-tips-kurus berkata...

AmirFX,
hehe! iklan TV!

blog-tips-kurus berkata...

soooour,
monavie? ape tu?! majistret? loyar?

blog-tips-kurus berkata...

fa10,
boleh aje..
Slmt Berpuasa juga. :-)

Suhami Ahmad berkata...

wah amat berguna kepada atok yang dah tak berapa nak langsing dah ni...

Prince Halilintar berkata...

prince minum air masak je...=)

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
'perkembangan' mantap tu tok oitt!

blog-tips-kurus berkata...

PH,
princess minum air jarang je.. (",)

ghost writer berkata...

aku suka minum air coklat panas...takpun ice pun ok.

blog-tips-kurus berkata...

GW,
berunsurkan coklat la yek? mmm.. best! ;)

LinkWithin

related posts with thumbnails