Isnin, 18 Julai 2011

Tips Kurus Sihat Bersama NINJA!



Semasa kecil dahulu, saya sangat suka menonton drama Jepun. Antara yang masih diingati ialah Moero Attack (Chun & Yugia), Ninja (Jige gemuk), Kesatria Baja Hitam, Oshin & Rin Hanekoma. Sekarang saya suka Sin Chan, Conan & Atasinchi mak telur. (Sebenarnya lagi, sekarang lebih minat drama Korea. ‘annyonghaseyo!’  ).

Hero Ninja tu nama Sasuka ke? Makwe beliau ialah Yin kan? Sekarang di rumah saya ada 1 ninja. Dia cakap, Sports~make U more joyful!! Sungguh terharu mendengar falsafah beliau. Huhu..

Berikut ialah petikan skrip beliau yang telah dialih suara ke bahasa Inggeris. Sila renung-renungkan..

Rope jumping can promote your circulation system; it consumes the same amount of energy as running. It’s a very healthy exercise & specially good for heart & body coordination. Also can be effective in protecting osteoporosis. Kalau istiqamah bersenam, it can accelerate blood circulating & metabolism, burn the fat, frap the muscle & create the perfect posture. Yang ini, beliau tak huraikan..
 
Pesanan NINJA renpaisport.com:
 
1. Stop jumping when U feel tired (mestilah stop!). Pay attention to your breathing coordination.

2. Senaman ini TAK sesuai untuk pesakit jantung & darah tinggi.
(Cegah sebelum parah!)

3. Jangan lompat tinggi sangat. Lompat pada permukaan rata.

4. Digalakkan guna kasut semasa bersenam to lighten the impact to knees.

Saya beli yang ada ‘counter’. Kita lompat, NINJA tolong kira. Senang kan?! Dalam masa 1 minit melompat baru, dapat 72 kali. Semput lo!! Huh!!

hulahoop tu bukan ninja

36 ulasan:

ghost writer berkata...

eh ani,tak sangka kamu masih ingat akan citer ninja sasuke tuh ek.masa tuh citer tuh paling best sekali.orang kata itulah ninja yang pure.leh hilang2 lagi..sayangnya sume tuh dah takde ditayangkan lagi.

blog-tips-kurus berkata...

gw,
(@\@%#*!!)
p la request kat TV2. dulu depa tayang Rabu malam yek? hidup lagi ke mereka..?

Suhami Ahmad berkata...

wah....teringat permainan getah maso kecik2 dolu...

Diana @ bilakukatacinta berkata...

nice info...boleh lah tuk ahkak ni yg nak mengecilkan keseluruhan bahagian badan...

James Alexander berkata...

tips sihat dari ninja huh..???

x sangka boleh menjadi berguna...

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
tak sangka atok pon main getah.. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

Diana,
selamat maju jaya kak D. :-)

blog-tips-kurus berkata...

JA,
ninja sihat tu... (^.^)

aleen aiden berkata...

arghhh!sker gile kot tengok citer ninja nih..sbb die campur klakar.hee

Mama Zharfan berkata...

me dulu2 suka lompat2 guna trampoline :)

mykhalis berkata...

ada pulak teknik ninja..tak larat rasanya nie

blog-tips-kurus berkata...

AA,
suke Jige, tak kire! hehe!

blog-tips-kurus berkata...

MZ,
best tu. berapakah harga objek itu?

blog-tips-kurus berkata...

mykhalis,
cuba dulu bro. hoho!

Tukang Karut berkata...

hoho... nak bersenam tu yang malas sangat tu...

faiz berkata...

mcm2..tapi mmg semput kalo main benda alah tu..

Abang Stalker berkata...

sy ske tgk ninja turtle..masa muda2 dlu la.haha...ada geng rupanya.


thanks yup,ni satu tips yg berguna. :)

Jumir berkata...

Ada ninja ye kat umah kite yg bantu kite exercise...patut la...sejak 2,3 menjak ni...aku rase macam kurus je.

Asrul "iLham" Sany berkata...

leh try ni

;D

blog-tips-kurus berkata...

TK,
nak mulakan memang sukar..

blog-tips-kurus berkata...

faiz,
hehe! test power bro! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Abg S,
ninja turtles tak berapa best sangat laa.. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
hhhmmmmm... tak nampak apa-apa ponggg!

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
sila.. sila.. haha!

muz berkata...

hehe...dah lama tak wat macam ne...

intan.maisarah berkata...

jumping rope
sara beli rm 5 aje
hahhaha


tgh berangan nak beli yang benda gelung tu

Cikli berkata...

tengah nak turun 8 kilo.

blog-tips-kurus berkata...

muz,
hehe! dulu selalu skipping ke bro?

blog-tips-kurus berkata...

intan M,
murahnye! bagus! bagus! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Cikli,
8k? pelan-pelan.. jgn drastik sangat. hihi!

FaizalSyukri.com @ Peja - Pendapatan Dengan Blog berkata...

nak kurus jugakla...
tapi, saya mmg dah byk kurus.. dr berat 150kg, skrg 100kg je...

Artikel terbaru:
Menghasilkan Pendapatan Dengan Blog Dan Apakah Sumber Pendapatan

blog-tips-kurus berkata...

FaizalS,
wah! hebat tokey ini!!

Rain berkata...

org kata rain kurus smp boleh melayang kalau ditiup angain,

boleh x rain nk request 'tips gumuk berisi (chubby)' supaya angin tiup, rain xtumbang ..


haha

blog-tips-kurus berkata...

Rain,
nak gemuk tak perlu tips la dear. walau bagaimanapun, dah ada entry pasal isu itu. hehe!

Muhammad Burn berkata...

Atasinchi la plg best. haha

blog-tips-kurus berkata...

Muhammad B,
haha! sengal tu. tapi mak dia comel kan?! :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails