Jumaat, 22 Julai 2011

Antara Kate & Memey: Persalinan RM7.2juta

Ingat lagi pasal kenduri kawen ni?
Sangat masyhur kan! Persandingan yang dinanti & dirai..


yang ni simple tapi lawo!

bakal debommm!!

Kata Bill, Memey dan Norman dipilih kerana sebagai pasangan selebriti, kedua-duanya sentiasa menjadi perhatian ramai dan dinanti-nantikan penampilan mereka.
Menurut Bill Bora selaku wakil Rafflesia, sebelum ini Datuk Siti Nurhaliza Tarudin pernah mengenakan gaun bertatah mutiara bernilai RM400,000 pada hari persandingannya.
 
Memey Suhaiza akan memakai gaun bertatah mutiara lengkap dengan set barang kemas dan kasut yang kesemuanya bernilai RM7.2 juta pada majlis persandingannya dengan Norman Hakim di Crowne Plaza Mutiara di sini, 28 September ini.


Memey, 23, akan memakai dua persalinan iaitu setiap satu bernilai RM500,000 tajaan Rafflesia untuk majlis persandingan dan acara memotong kek.

Selain dua persalinan itu yang ditaburi mutiara mengikut gred, Memey juga akan mengenakan dua set barang kemas bernilai RM2.8 juta setiap satu merangkumi anting-anting, gelang tangan, cincin dan tiara untuk dipadankan dengan pakaian tersebut.

"Pakaian itu kelak akan dipadankan dengan anting-anting, gelang tangan, cincin dan tiara.
Kata Bill, Memey amat beruntung kerana pereka kasut ternama itu sudi menghasilkan kasut khas bertatah mutiara untuk majlis perkahwinannya yang dianggarkan bernilai RM300,000 sepasang.

*sumber: UTUSAN MELAYU

Sungguh murah rejeki pasangan hangat ini.
Semoga terus berbahagia & diberkatiNya..

42 ulasan:

SYANI berkata...

Patut la majlis perkahwinan selebriti Mesia mewah2, asyik kena sponsor je...

AmirFX berkata...

Sokong SYani.. Naper tak pakai duit sendirik?

Papa Mifz berkata...

bertuah jadi artis nih...kahwin pun di sponsor...tapi kawen duit sendiri lagi best...yer la duit usaha sendiri kan...

* alamat kedai skrg ni lupo sbb kat luar ni..hehe tapi kedai papa mifz dalam Carrefour Bukit Rimau @ KOta Kemuning , Shah Alam .

Cik SHiNJU berkata...

Ini x adil!
Saya pun nak juga!

Nur Misnan berkata...

rezeki masing2...
orang nak taja terima saja...
tak salah pun.. rezeki x baik tolak

Mama Zharfan berkata...

tak minat memey :p

blog-tips-kurus berkata...

Syani,
rejeki selebriti Msia memang murah. :)

blog-tips-kurus berkata...

AmirFX,
mungkin 10% je guna $$ sendiri tu. orang nak bagi, takkan nak tolak bro.. (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Papa M,
itu time bertuahnya.. tapi full satisfaction memang dengan $$ sendiri kan?! :)

*knp bos tak alert add sendiri? selalu macam tu..

blog-tips-kurus berkata...

cik Shinju,
sabo.. sabo.. p la jd artis tempelan dulu. ahakss!!

blog-tips-kurus berkata...

NM,
betul! betul! takkan nak tolak. Jauhi rasuah! hehe!

blog-tips-kurus berkata...

MZ,
same la sis.
(sori ye wahai peminat2 M----. hehe!)

KHRLHSYM berkata...

wawawaw

James Alexander berkata...

x de ape yg nak dibanggakan bile sumenye org sponsor...

Waqheh berkata...

giler ahhhh...tapi gua sikit tak terkesan..

blog-tips-kurus berkata...

KH,
fiwwwwiiiitttt!!! :)

blog-tips-kurus berkata...

JA,
mereka berbangga tetapi ada yang makan hati..

blog-tips-kurus berkata...

Waqheh,
promosi Rafflesia & Jimmy Choo tu memang dasat!

Mia Liana berkata...

dahsyatnya....

ghost writer berkata...

padan lah dengan namanya persalinan...

lepas pakai,salin dan hantar balik.

diana berkata...

kesian memey..
semuanya di sponser...
nak beli sendiri norman tak de duit..
nanti nak tunjuk pa la kat anak cucu..

"ni baju pinjam...
ni kasut pinjam...
ni rantai pinjam.."

hehehehe

touya berkata...

sebab tu artis ajak aku kawen aku taknak , malas nak pening-pening pala pasal nie.

delarocha berkata...

jangan gah semasa kawen je, lepas tu porak peranda.

mintak simpang la ye

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

ape lagi SPRM.. sila jalan kan tugas anda... hahaha

caliph shuriken berkata...

x suka ar diorg dua ni...

ORLANDO AHMAD berkata...

hmm sape la yg sudi sponsor gua plak nii...

Suhami Ahmad berkata...

atok kehilangan kata-kata......7.2 juta???!!!

belog|amiyo berkata...

membazir...

blog-tips-kurus berkata...

Mia L,
glamer u! :-)

blog-tips-kurus berkata...

GW,
tepat & jitu! boleh diterima.. hoho! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

diana,
SENTAP kalau depa baca ni. mesti Abby pon turut bersimpati..

blog-tips-kurus berkata...

touya,
kamu memang poyo. chess!!

blog-tips-kurus berkata...

delarocha,
'en N' kan dah banyak pengalaman.. :)

blog-tips-kurus berkata...

TA @ ti,
sponsor nak dpt rebat tax tu bro.. (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

CS,
aikkk!!?? hahaha.. tak baik tau! cakap dalam hati je. (",)

blog-tips-kurus berkata...

OA,
cepatlah jadi artis celoppss!! hihi!

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
baik tolong org Msia yg susah kan? tapi depa dah derma dalam diam kot..

blog-tips-kurus berkata...

belog A,
ape la manfaatnya ye..?!

Lea IsNaw! berkata...

gile best si memey tuh

blog-tips-kurus berkata...

Lea I,
rejeki dia beb..! :)

FasiHaH SupiaN berkata...

hailaaaaa untunglahhh kawin kos beso2 kan....

blog-tips-kurus berkata...

FS,
total cost yg ditaja=RM12 juta lo! win-win situation tu.. :)

LinkWithin

related posts with thumbnails