Isnin, 21 Februari 2011

Duit Emas..

Awal tahun 2011, tabung ladybird telah diaudit oleh aku sendiri. Banyak juga duit syiling yang berjaya dikumpul. Betapa terharunya diri ini sebab jumpa sekeping duit emas lambang keris Taming Sari. Tapi rasenye bukan keris Taming Sari ni...!

duit emas! bestnye kalau emas betul.. 

muka depan duit emas aku..

sikitnye menabung!

Masa aku pencen nanti, mesti duit syiling seringgit ni semakin berharga. Simpan elok-elok ya.. 

Sila berhati-hati dengan duit syiling lama. Sebab? hehehe... biasanya barang-barang lama ni ada dot dot dot..

*Quick Search Yahoo ~ Kenapa Ally Iskandar dapat nombor 5 & Fahrin Ahmad di belakangnya? Yang pasti, aku belum pernah jejak Pulau Redang. kesian.. .

26 ulasan:

Latifah berkata...

wahhh... duit syiling singgit.
duit tu dah tak laku kan sekarang.
tapi Latifah pun simpan 1 sebagai kenangan...
=)

FasiHaH SupiaN berkata...

ada lagi duit tu ke sis??tapi tak ley guna dah kan..hehe

tehr berkata...

eh, ada lagi ke duit ni?
dah lama tak nampak syiling ni

Bro Fit berkata...

woo berharga tu.. kalau lagi lama mesti lagi berharga..

- Fitrihadi.com -

Jumir berkata...

Beb...bile ko nak audit tabung beso aku tu?

iqbalsyarie berkata...

Wah. hebat.. tak apa, at least ada juga. saya... er.. macam tiada...

fara berkata...

salam. syiling 'emas' tu boleh buat barangan antik dan warisan anak cucu suatu hari nanti ;)

blog-tips-kurus berkata...

Latifah,
memang tak laku tapi akan laku satu hari nanti. Insya Allah.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Fasihah S,
ye, tak boleh guna. tak perasan pon tersimpan syiling tu. bangga ni. hihi! :-)

blog-tips-kurus berkata...

tehr,
mujur ade blog ni untuk simpan gambarnya. tapi mesti ramai yg simpan ni..

blog-tips-kurus berkata...

Bro Fit,
agak2 2 kali pencen kot ia jadi lagi berharga. camne depa kire?

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
tabung tu ade gold coins tak? hehe.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

iqbalS,
haha.. ramai lagi yg lagi hebat. jangan diukur pada amaunnya. cehh!!

blog-tips-kurus berkata...

fara,
Insya Allah.. harap2 depa tak berebut. hehe!

Cahaya berkata...

hmm ok gak kalu dh berharga nnt. bnyk gak simpanan syilling emas ni. hehehe

dinsblog berkata...

elok simpan tuh..nanti bole jual mahal.

papabear berkata...

apa itu dot dot dot?

ayuorked berkata...

ye ke ni.. wow.. simpan2 elok..
do follow me back.. nnti sy dtg jenguk and tglkan komen2 lagi :)

She's retarded berkata...

apa tu dot dot dot?

MDHAFiZ.NET berkata...

banyaknya syiling.. boleh beli choki2 10 batang nih.. hahaha :)

blog-tips-kurus berkata...

Cik Cahaya,
bagus! bagus! :-)

blog-tips-kurus berkata...

dinsblog,
Insya Allah.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

papabear,
hehe..! >:)

blog-tips-kurus berkata...

ayuorked,
tq miss.
Insya Allah simpan baik2 yek ;)

blog-tips-kurus berkata...

she's retarded,
iaitu macam >:)

blog-tips-kurus berkata...

mdhafiz.net,
jajan aje..! ;)

LinkWithin

related posts with thumbnails