Ahad, 9 September 2012

Tips Berpakaian Badan Pear

rupa paras pear dan daunnya..

Bentuk badan anda seperti buah apa?
Boleh rujuk silang di sini ya.

Orang badan pear ialah ibaratnya bak gambar pear di atas. Mereka bukanlah tergantung macam buah itu tapi mereka comel, macam pear...  like a pear in  my eyes.. J.Lo & Beyonce tu bentuk pear le..

*terbaca update pasal ex MD Proton; Datuk Seri Syed Zainal Abidin sekarang jadi Imam di Masjid Al-Falah, Subang..

a) Bahagian Atas:
1. Guna warna lembut, cerah.
2. Kain sederhana berat (jubah).
3. Corak bunga dan garis melintang.  
4. Saiz corak itu jangan lebih saiz tapak tangan kita. 
5. Lebarkan bahu.
6. Pakai aksesori menarik supaya orang tak pandang lower part.

b) Bahagian Bawah:
1. Warna gelap untuk kecilkan saiz pinggang.
2. Kain tidak melekat dan licin berkilat.
3. Kain duyung (bias cut) menghasilkan bentuk langsing.
4. Paras labuh blaus tutup punggung.
5. Paras labuh baju kurung-lutut.
6. Warna kasut sama kain/seluar.

credited: pearrecipes.co.uk & ANIS Feb.2011


7 ulasan:

shameel Iskandar berkata...

Bagus info ni dapat cari pakaian yg bersesuain dgn btk badan..

Remy hazza berkata...

camtu rupanya...tip yg bagus......
kalau lelaki susah sikit ler nak cover .....he3

Titisan Hujan berkata...

bgus tips ni




lau cam jam pasir camne plak?

Ash Give berkata...

dato syed Zainal nazir masjid Al-falah..

ini tips sagt bagus.. bentuk badan macam tebu pulak nak pakai mcm mana hahaha

LadyBird berkata...

bdn yg mcm buah pair tu kecik kat atas besar kat bwh ke kak? lady x paham..

Lady Windsor berkata...

ahaa tips yg sangat tip top..tq lalink!

ghost writer berkata...

tips untuk bentuk badan buah nangka barangkali ada juga..

LinkWithin

related posts with thumbnails