Isnin, 24 September 2012

Terapi Stress Petang Isnin Dengan Angkat berat

Gembiranya jadi budak kecik! 

Salam sayang kawan-kawan!!
Bagaimana dengan Isnin anda?
Hari pertama minggu ini (kecuali Kelantan, Terengganu & Kedah) mestilah kena happy!!

Orang yang kerja pejabat terutamanya Accounts department, mesti selalu stress kan?
Tertekan!! Baru hari pertama.. hehe! Tapi apa-apa kerja pon mesti ada cabarannya. Kerja sendiri lagi kena kuat. Ingat senang ke nak berkecimpung dalam jualan langsung? atau jual burger atau menternak kambing boer atau lain-lain lagi.. Biar stress bekerja daripada stress cari kerja, kan!?

Kalau stress, mari kita bersenam.
Contohnya macam si Amani yang sedang angkat berat di atas (angkat pooh je tu!!) 
Jom angkat berat sampai naik muscle lengan tu. hoho!

Akhir kata, selamat bekerja and keep fit!
Bersyukurlah kita hidup di Malaysia..
Ramai lagi umat manusia yang menderita di luar sana..

* baru balik semalam dah kena out-station lagi. Tempat yang sama pulak tu. Aaaaaarrrgggghhhhh!!!!!!!Sebenarnya aku yang stress!!



15 ulasan:

akubiomed berkata...

Senaman angkat keyboard boleh? Kalau beban ringan sedikit angkat mouse. :-)

yoon da-hyun berkata...

ahh ~~ hari isnin hari yg paling malas .
monday syndrome -___-
tolong lupus kan hari isnin .
haha :)

Remy hazza berkata...

setiap hari tak sempat nak blues..... ade jer keje masyuk..... kalau dateline lambat sikit ok...kalau nak urgent.....
mak ai.... kejar yeop kejar....

Empayar Utama berkata...

Mana ada stress, saya oke aja hahahahahahah.

boni kacak berkata...

nak angkat diri sendiri boleh tak?hehehe

Tukang Karut berkata...

stress aku cam ni!

Lady Windsor berkata...

arghh i pun stress ni lalink..stress sebab kuar rumah pagi2 matahari belum kuar dan bila malik malam, matahari dah hilang juga...stresssnya kerja cenggini...huhu!

ghost writer berkata...

S.Samsudin dalam citer lanun tuh lagi ok bersenam.

Telor Power berkata...

sesuai pada kanak2 sahaja ni. eh kanak2 pun dah pandai stress ker?

Donny Ien berkata...

hi bro,
kerja kerja juga kan, tapi kena ingat juga kesihatan ;)

Wak Gelas™ berkata...

wak pon bayak tekanan jugakk nii.. eeeeeEee

khaifaiz berkata...

perghhh makin stresss

tehr berkata...

paling kurang pun
Boleh angkat keyboard
Dapat juga kendurkan otot lengan

dill berkata...

cik tips, i dah demok. sedih nye

dill.

sitiezahim berkata...

hehehhehehe cooooooommmeeellll je dia angkat berat tu...tp kalau aunty ni angkat pooh camtu, sampai bila2 pon tak kuar muscle ekekke :P

LinkWithin

related posts with thumbnails