Jumaat, 28 September 2012

Risiko Berdiet



kembar saya adalah pemain (simpanan & amatur) 
bola tampar yang sangat minat Moero Attack!!

Wahai wanita-wanita anggun semua (anda semua anggun, ok!), adakah anda sedang berdiet? Wah... hebatnya! hehe!
Hati-hati kalau berat badan anda selalu sangat turun naik tau.

Ni haaaa... pakar kardiologi (jantung kan??) University of Michigan iaitu Claire Duvernoy cakap, kaum wanita yang mengalami pertambahan berat badan sebanyak 10 paun (berapa kilogram ni ya?) atau lebih, atleast 5 kali setahun, akan cenderung untuk memperlahankan aliran darah. Kalau aliran darah perlahan, ia akan meningkatkan masalah jantung.

uuuuu.... Ini serius!  Makanya kita semua kenalah rajin bersenam kerana Maya Karin (dan saya pon cakap"Kerana dirimu begitu berharga". Lama tak nampak Maya Karin.. Turun naik tangga dan 'beli tingkap' dalam shopping complex itu sangat bagus tau... (>.<)




9 ulasan:

Tukang Karut berkata...

nasib baik untuk perempuan je!

Remy hazza berkata...

remy pun suka turun tangga beli tingkap tu..... lebih2 kat sogo....he3

Donny Ien berkata...

Salam kenal, betul tu, bersenam elakkan

Donny Ien berkata...

masalah kesihatan ;)

boni kacak berkata...

memang kena bersenam jugak sebenarnya.. sebab tu asas untuk sihat...

blog-tips-kurus berkata...

TK,
patutnya terpakai untuk semua ni.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Remy,
board member Sogo juga rupanya.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Donny,
yup! mencegah.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Boni,
nak buat tak semudah cakap. hehe!

LinkWithin

related posts with thumbnails