Ahad, 15 Julai 2012

Bentuk Badan Anda Buah Apa?


sila teleng lagi ya. 
Amani maintain slim macam pembaris je..

Cik-cik dan puan-puan yang disayangi,
Mari kita main ukur-ukur bodi di badan sendiri (dah ready baju raye? Ingat, puasa dulu ya..) Anda tahu anda resembles buah ape?
Epal, Pear, Banana atau Jam Pasir (hourglass)?
terpaksa pinjam jam pasir sebab tiada buah berbentuk sepertinya...

Contoh selebriti dan buah yang diberi ialah:
1. Epal = Oprah
2. Pear = Beyonce, JLO
3. Pisang (pembaris) = Cameron Diaz
4. Jam pasir = Angelina Jolie 
*sori kalau contohnya tak tepat. tak effect akaun bank anda kan...??
Kalau Anzalna, Izara Aisyah, Neelofa, Rozita Che Wan, Lisa Surihani, Erra Fazira, Rita Rudaini, Lana Nordin hot, Sasha Elite?? tapi aku suka Emily Van Camp tuuu.. (>.<) 
Berat epal terkumpul di bahagian pinggang. Fenomena ini adalah bahaya!! Punggung kecil dan kaki langsing. Bentuk epal ni tidak seimbang.  

Bentuk pear berdada kecil. Lemak terkumpul di bahagian pinggang, punggung & paha. Tu yang jadi besar!! Sampai betisnya pon besar..

Kalau bentuk pisang, ukuran bahu & pinggulnya sama. Tahu di mana PINGGUL? Bagus!! Ukuran pinggang pula nak sama dengan bahu & pinggul. Badan lurus je, macam pembaris tanpa berlekuk..

Kalau jam pasir, bentuk ni adalah antara epal & pear. Ukuran bahu & pinggul seimbang, pinggangnya kecil je. Macam kerengge.. Bentuk macam ni le yang sangat menarik!

Cara nak tentukan bentuk badan:
1. Tutup pintu
2. Pakai pakaian dalam
3. Tengok depan cermin besar

 
Sekian, selamat mengukur.. Yang penting, kita sihat dan tidak dalam Keberhutangan Serius!! Why woman so concern about their bodies? Easy to buy ready-made baju maaa.... Cop! IM4U KPT itu  ape? 

 
RAPI Julai 2012 & google

16 ulasan:

[PCL] berkata...

sy dah ukur lepas gunting rambut tadi...haha, memang xder cutting..buah apa ea utk kaum kami nih..:P

blog-tips-kurus berkata...

PCL,
special for ladies only!
kerana kami begitu berharga. fiwwitttt!!!!

Azham Vsvc berkata...

sy berbentuk pear....peha dan pinggang besar hahahahahah

Mr.Clive berkata...

sy nak watermelon!!!hehehe :P

alamak,tapi untuk ladies aje! :'(

Tukang Karut berkata...

aku jenis tembikai...

Remy hazza berkata...

kalau lelaki...senang jer......
berdiri tegak...... tengok ibu jari kaki..... kalau nampak...kurus ler tu...... kalau tak nampak....
hang pi diet dulu la..... dah maju kedepan !!!!

Telor Power berkata...

bentuk badan lelaki tiada kaitan dgn buah ye?

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
perli ke? dush! dush!

blog-tips-kurus berkata...

Mr.Clive,
kami kan unik.. :)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
confession...? (",)

blog-tips-kurus berkata...

Remy H,
periksa pandangan sisi:
lurus atau C terbalik? hoho!

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
lelaki macam huruf je kot:
I/C!!

Suhami Ahmad berkata...

ok fine...balik ni atok nak tutup pintu, pakai baju dalam n tengok kat cermin....erk

EmpayarUtama berkata...

Tips ni paling best hehe

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
tak yah pakai pon...! (",)

blog-tips-kurus berkata...

EU,
tq bos! hehe!

LinkWithin

related posts with thumbnails