Selasa, 4 September 2012

Rahsia Diet



Berapakah berat badan anda dalam bulan Syawal yang mulia ini?

Biarlah rahsia kan..! Asalkan berat kita ideal dan kita selesa dengan ukur lilit kita. (>.<)


Sepatutnya atikel ini tidak boleh diberi tajuk RAHSIA. Tapi sebab diambil dari majalah, i just follow.. Antara rahsia besar untuk diet tanpa perlu buat aktiviti fizikal terlampau ialah:



1.  Minum Kopi tanpa creamer.

- kafein boleh bakar kalori. Tapi mesti kurangkan gula putih itu.


2. Minum Air Jarang

- Minum  air kosong ini boleh cepatkan detoks dan rendahkan jumlah lemak badan kita.


3. Sarapan.

- Mulakan hidup dengan sarapan berkhasiat. Contohnya putih telur atau oat dengan buah. Ini menu pelatih fizikal Jennifer Lopez tu..


4. Kunyah Gula-gula Getah Sugar-free.

- boleh segarkan nafas dan bakar kalori. Lepas kunyah, sila buang ke dalam bakul sampah!!


5. Ketawa.

- the best medicine dan boleh bakar kalori.


6. Marah??!!

- semasa marah, badan akan keluarkan tenaga dan membakar kalori. Tapi jangan marah-marah laa.. Anda lebih gagah kalau mampu tahan marah so marah tipu-tipu je la.. (",)


7. Hubungan intim yang sah.

- boleh bakar 300 kalori/jam.


8. Berjalan.

- Dapat sihatkan jantung dan bakar kalori, mudah serta tanpa kos!

*Rapi Dis.'10

13 ulasan:

Tukang Karut berkata...

owh...aku suka no 7!

khaifaiz berkata...

nak suka yg no 7 tp x layak lg

Lady Windsor berkata...

darling, i buat semua kecuali yang no 7..(tak termasuk dalam kategori jadual i...hikhikhik)

eerr bila kita nak meeting meeting ni, projek menternak badan tu, u mai rumah i nak?

Rain berkata...

semua komen sal no 7. hehe

cari tips gemuk (berisi). selongkar habis entri dalam BTK ni..

Liza Razak berkata...

tips yang bagus ni !! thanks for sharing :)

Remy hazza berkata...

thanks for the tip......
jab nak tgk perut.....huwaaa..... dah naik....

ghost writer berkata...

air jarang atau air jerang? aku masih konpius dengan nama ni.

boni kacak berkata...

minum air kosong pun sebenarnya penting juga kan..

akubiomed berkata...

Perlu tahu BMR(Basal Metabolic Rate) supaya boleh mengawal DCI(Daily Calorie Intake)untuk mendapatkan berat badan yang ideal.

Muaz Faris berkata...

info yang bagus ni.. keep it up..

saya pun nak berdiet la lps nih

Denaihati berkata...

tip2 yg menarik. terima kasih perkongsian maklumatnya

Asrul "iLham" Sany berkata...

tip yg baru : dptkan kesayangan yg tak byk membebel... hahhaa

Marya Yusof berkata...

Huwaa... tension baca tips ni... lemak lemak kat badan ni syg sgt kat tuannye...huhuuu

LinkWithin

related posts with thumbnails