Sabtu, 24 Julai 2010

Susahnya nak kurus

Susahnye nak kurus...
Tua? Tak takut langsung!

Dialog di atas ialah skrip realiti biasa yang  sentiasa bermain di bibir artis, bukan sahaja dalam indusri Malaysia, malah sehingga ke luar negara nuuuuu... Buktinya macam gambar kat atas (sila abaikan Rahsia Jolie & Angan2 Dogg itu..)

Adakah faktor genetik bersaiz 'COMEL' itu yang bersalah? Mungkin YA/TIDAK?
kalau dah keturunan nak buat mcm mane kan... nak salahkan tok moyang? mmmm...
tapi kalau ada kakak/abg yang kurus, mcm mane? Adakah si kurus itu anak angkat? hahaaaa..
Mungkin dia kurang mewarisi baka comel itu.
(KUIZ: kenapa si bongsu selalu > COMEL? sbb dia mkn semua zat2 abg/kakak dia. hoho..) 

Nak kurus kena niat n set minda betul2 supaya teguh iman & semangat tu. Waktu makan sangat penting ye kawan2.. Don't eat 3 hours before sleep-nite. Amalkan tidur awal, sejurus sahaja selepas solat Isya' (ontime) sebab zon waktu tu paling efisyen.. (x ingat faktanya, later i check!).
Bila tidur lambat, tendency to eat n munch is higher.

Moral: Kanak2 mesti tidur awal. Dewasa hanya perlu tidur yang berkualiti, walaupun 3-4 jam.

2 ulasan:

sha berkata...

salam,
just nak share ngan you all semua:
saya dah letih ngan produk mengurangkan berat badan..sebut je apa yang saya tak cuba, antaranya:
1.jusmate 5
2.koko colagen
3. Dlitchin (ala yg penyanyi aishah tu)
4. herbal life (bagus sebenarnya tapi mahal sikit dan resultnya lambat)
5. dr. nordin darus formula
6. SD 2 (bagus untuk kulit- nampak gayanya- sebab really kolegen)
7.lasmi (ubat tapi tak de kkm punya cop)...
8. slimming center??????????? ada cuba jugak kat kajang ..tapi tak lah sampai beribu cuma ambik pakej yg paling murah...itupun tak habis pakej tu........
9. pakai premium beautiful..ok jugak..tanpa lambat

bak kata orang asal ada iklan kurangkan berat badan semua saya akan cuba....
HUBBY??????tengok je......dia malas nak cakap....tapi dia bagussss sangat sebab bagi support dari banyak aspek especially RM le...(terima kasih abang sayang)...( nakkan.. bini LAGI cantik ....)

nak di jadikan cerita... saya tertengok kawan saya di FB ...saya jarang tengok FB..ya allah......kurus (berat badn dah kurang...) dan cantik...saya ambik telefon terus call dia, dan tanya pasal dirinya yang totally dah berubah..dia pun menceritakan...
tak puas hati lagi tu..sebab takut kamera 'trik'..so esok janji nak jumpa sebab nak tengok dia in 'real life'....mlm2 buta g jugak dalam kul 11mlm..(biasalah hubby temankan)
memang betul2 kurus...dia turun berat badan dalam 10 kilo..tapi tak nampak 'ha-get' (tak rupa orang sakit pun)..
untuk pengetahuan u all, kawan saya ni sama condition ngan saya suka mencuba produk untuk kurangkan berat badan...

saya??? terus cuba produk ni.....produk ni dijamin dan ianya di luluskan oleh KKM (tu yang bagus)..
harga??? nanti cerita, tapi BERBALOI tau!
perlu berdiet ke???? tak jugak sebab saya makan je apa yg saya suka cuma saya kurangkan kuantitinya sahaja...
perlu minum air ke?????? ye...tulah petua nya....sebab air dapat membantu tuk membuang semua toksin yg ada kat badan kita (lemak yang dah tepu)...saya minum air dalam 3- 4 liter (yang wajib), kalau rajin sikit lebih lagi saya minum 4-5 liter...

so kesimpulannya, saya dah turun berat badan lebih kurang 6 kilo daripada 65kg SEKARANG 59 kilo, dan badan saya nampak kecil...semua baju2 saya yg cantek2, dan tak muat nak pakai especially di pinggang, sekarang dah boleh pakai.....
alhamdulillah......sekarang saya share produk ni ngan kawan2 yang seangkatan ngan saya untuk menurunkan berat badan....

kalau nak tahu lebih lanjut..call saya ye..boleh cerita lebih lanjut..atau email.nanti saya akan berikan maklumat lebih lanjut fasal product…
INA- 016-2885776
shasha0376@gmail.com

blog-tips-kurus berkata...

sha,
thanks a lot dear. bolehlah roger ni. :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails