Isnin, 2 Julai 2012

Tutorial Melipat Seluar Kecil


aksi yang tiada dalam EURO 2012

Sepanyol juara Euro 2012, 4-0 tuuuuuuuu!!!
Penonton kecewa sebab perlawanan akhir tak seperti yang diharapkan. Itali macam berserah je.. Walau apa pon keputusannya, tak effect kat aku pon!! Memang dah lama minta cuti. Best cuti Senin yang indah ni. 

OK, entri ini khas untuk anda yang selalu berpergian bertugas di luar kawasan (outstation). Ia mungkin boleh membantu anda meningkatkan mutu skil melipat pakaian. 'Seluar kecil' yang dimaksudkan ini ialah semua seluar berbentuk seperti segi tiga - macam gambar model di atas. Harap Uncle Jonni (beliau lagi) tak meroyan sebab ambil gambar tanpa ijin ... 

Memandangkan pembaca blog ini semuanya berkarisma lagi fast-learner, makanya silalah ulang kaji sendiri tutorial bergambar berikut mengikut daya pemahaman masing-masing. Tiada video Youtube pasal acik tak reti le nak buat!!


A
B
C
D
E


Sangat faham dan mudahkan?? Siap dengan penuh bergaya!! Terserlah kredibiliti anda sebagai seorang yang sangat organised! Sebelum masuk dalam bagasi, isi dalam sarung khas dulu. Plastik pon ok. Mane la tau, kot bagasi tu terbuka ke... Kuranglah sikit risiko barang peribadi kita bertaburan..

*Apabila dah lipat comel macam tu, asingkan daripada stoking anda. Takut salah faham nanti.. Kang ada yang bawa extra seluar kecil instead of socks ke pejabat!! 

28 ulasan:

Asrul "iLham" Sany berkata...

sumbat je dalam lemari...senang ... pastu suh bini kemas, bley? kah3

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
pastu jgn membebel kalau bini terhulur seluar kecik!!

akubiomed berkata...

Ide yang bagus dapat membawa baju dengan kuantiti yang banyak. :-)

Tukang Karut berkata...

gulung dan sumbat je... abis cerita...

blog-tips-kurus berkata...

bro akubiomed,
nak travel memang kena kreatif! :-)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
o' ooooo.... mmmmm... (",)

Hafizul berkata...

emm seluar kecik tu seluar baby ke @ sapu tangan?

blog-tips-kurus berkata...

Hafizul,
rujuk gmbr 1, yg warna putih kecik. sapu tangan tu 'stunt model' aje... (>.<)

daddydee berkata...

terima kasih atas tips yang menarik ini...

Azham Vosovic berkata...

wah...bagus tips ni...senang nak organize brg dlm travelling bag...

Fakhruddin berkata...

wah sopannya...
seluar kecil..hehe

apa2 pun TQ..hehe skali lagi..

~SaL IjOu~ berkata...

hehe..ya,agak sopan istilah itu~

-gedek! berkata...

itu macam lampin je?

Rain berkata...

ini tips ketawa hilangkan tekanan ni hahahaha! serius..

lega rasa pas lelah wat keje


lawak lawak

Remy hazza berkata...

remy gulung jer...... he3

blog-tips-kurus berkata...

daddyDee,
sama-sama gituuuuuu!! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
selamat mengemas yek! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Fakhruddin,
Sopan santun + lemah lembut.. (uwekksss!!!) (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
TQ teacher! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Uncle G,
hey!!! umah ini tiada lampin.. lagi!!

blog-tips-kurus berkata...

Rain,
sini baru lepas hujan.. kenapa lewat sangat tido ni?? hhhmmmmm.... (",)

blog-tips-kurus berkata...

Remy H,
aikkk!!!!??? hihi!

Suhami Ahmad berkata...

wah siap ada penjuru2 lagi...kelass maria

blog-tips-kurus berkata...

Atok SA,
mudah fahamkan??? yihaaaaaaaa!!!

chii berkata...

alaa..nape x gunakan seluar dalam yg betul..baru nampak real..ehehe

AL AZRUL berkata...

yg kecil smakin mengecil..

blog-tips-kurus berkata...

chii,
sensored uuuuuuu! hoho!

blog-tips-kurus berkata...

Al A,
hehe! hihi!

LinkWithin

related posts with thumbnails