Sabtu, 30 Jun 2012

Masterchef Bukan Selebriti Resipi Sagu Seksyen Bayaran

resipi drpd mamameow

Sempena penyingkiran Karl Shafik & Jihan Miskin dan perkahwinan pasangan sama cantik sama padan iaitu Irma Hasmie dan Redza (sebenarnya tiada kena-mengena dengan mereka pon!!) makanya ada orang nak kongsi resipi campak-campak drpd seorang sleeping blogger cum 'Akauntan tak jadi' cum bakal penternak kucing iaitu mamameow (linknya dah lupa sebab dah setahun tidak dikemas kini).

Berikut ialah bahan-bahannya (sila rujuk gambar):
**Telor Power tidak diperlukan dalam misi ini. Atikel itu tertinggal di rumah le bro. Sila google sendiri dulu ok. Mungkin juga Ophan hantu boleh membantu. (tq Ophan, selalulah doakan saya ya..)   (>.<)  

sagu pink, gula, secoet garam, susu cair, gula perang, pandan
  
Cara-caranya:
Silalah adik-adik klik gambar pertama di atas ya, telah ditulis dengan lengkap. 

Hasilnya silalah bayangkan sendiri. Di bawah ini saja letak gambar hiasan lain. Sempena  cuti hujung minggu ni, bolehlah cuba resipi campak-campak ini. Bulan puasa ni, boleh meniaga. hik! hik!!

desserts dah habis, tepek gambar ni je

24 ulasan:

Azham Vosovic berkata...

Argh...rindunya bulan puasa...

dill berkata...

mohon buatkan utk saye.

dill.

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
sebulan je lagi.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
hehe! haha! hihi! (>.<)

ABU berkata...

Sagu?! Apasal gambar last tu macam ayam panggang..eh.. Saja ni nak buat kitaorng lapar hahahaha..

delarocha berkata...

citer pasal lain, gambar pasal lain... huhu

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
alaaaaaaaaa.... buat hiasan kan.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

delarocha,
hehe!
gimik! (>.<)

Azham Vosovic berkata...

resipi campak2 ni la yg kadang2 buat rasa lebih sedap hehehehehe

semutsengal berkata...

hoi,

bak seketul. heh ?

akubiomed berkata...

Ini kalau follow tentu tak jadi. :-)

Woofer Storm berkata...

slmt mlm..

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
wahh!! komen drpd professional ni.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Semut S,
BOLEH sangat (dalam mimpi le!!)

blog-tips-kurus berkata...

bro akubiomed,
kalau ada mem di sisi, kompem jadi le bro.. ^.^

blog-tips-kurus berkata...

WS,
dah pagi ni.. :)

Nur Misnan berkata...

Boleh cuba untuk bulan pose nanti.. thanks

blog-tips-kurus berkata...

Nur M,
sila pos sini sikit ye? tqqqqqqqqq!!

Fakhruddin berkata...

lah..mcmna nak buat ni..
resipi apa tu?

Rain berkata...

kurang jelas.. tapi ayam bakar tu jelas sekali dimata!

dah terbayang2 dia menggolek menuruni usus2 bawah perut

Remy hazza berkata...

resepi campak ler lagi sedap..... sebab kita ikhlas campak.... kalau tak ikhlas.... letak ler garam atau gula selori....he3

blog-tips-kurus berkata...

Fakhruddin,
ini namanya puding sagu sempoi. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

Rain,
hohoho! syioookkk oooo!! picnic tepi sungai + bbq.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Remy H,
taula dia 'Masterchef'!!!! (",)

LinkWithin

related posts with thumbnails