Sabtu, 28 Julai 2012

Tips Lulus Peperiksaan Akauntan W41


hakikatnya baru nak cari buku
untuk ditelaah..  huhu!

Sebelum saya beri tips untuk lulus Peperiksaan Akauntan W41 yang akan diadakan pada 4 Ogos 2012, sukacita dimaklumkan bahawasanya saya telah membuat anjakan paradigma dalam bulan Ramadan 1433H ini. Secara kasarnya saya perlu tunggu 40 tahun.. lagi untuk merealisasikan niat tersebut. ish! ish! Sudi-sudikanlah doa untuk saya ye; dikurniakan kesihatan yang baik, dimurahkan rejeki untuk diawalkan & dimudahkan segala urusan. Syukran.. (>.<)

Calon-calon ada 6 hari lagi untuk membuat persediaan menduduki Peperiksaan Akauntan W41. Tips ringkas untuk lulus exam daripada saya yang pernah gagal dan lulus ini ialah:

1. Mesti ada strategi dan teknik study yang betul.
2. Study smart & kena tahu format soalannya. (same dgn no.1 ni)..
3. Rajin ambil tahu perkembangan Malaysia dan dunia. Soalan Pengetahuan Am pon ada..
4. Amalkan cara hidup sihat supaya kekal cergas & cerdas. (macam iklan!)
5. Sesudah gigih berusaha, maka berdoa & bertawakkallah kamu...
6. Lastly, buatlah nazar yang munasabah.. - ini adalah syor En.I; seorang pegawai kanan di adk.gov.my

Akhir kata:
*rajin-rajinlah layari website AG untuk ambil kisah iaitu anm.gov.my
*Latih tubi Matematik pon kena buat tau! Anda juga kena jawab esei B.Melayu dan English-tulisan mesti kemas supaya mudah dibaca. Setakat tahap SPM je, adil untuk semua..

Semua peperiksaan (mohon jawatan dalam perkhidmatan kerajaan itu) ialah untuk menggagalkan anda. hahaha! Sebenarnya SPA selaku main HR nak cari yang terbaik. Even staf yang sedang berkhidmat dengan AG pon akan dipanggil Assessment (peringkat kedua selepas LULUS exam sahaja), sebelum layak untuk ke peringkat temududa kan dah salah eja. TEMUDUGA laaaaa.....



22 ulasan:

Tukang Karut berkata...

nasib baik J41 tak perlu amik exam...

Asrul "iLham" Sany berkata...

nasibla sy freelance sepenuhnya hahahaa

dill berkata...

oh. selamat berjaya kepada sesiapa yang nak amik ecam tu. cik tips kite ni otai ooo

dill.

anif abdullah| AA berkata...

tu diaa.. tips yg berguna untuk mereka.huhu
selamat berpuasa :)

amirul ilham berkata...

JOM JOIN CONTEST SAYA
http://anakjati-kedah.blogspot.com/2012/07/contest-1st-timesaya-nak-kad-raya-dari.html

Boni Kacak berkata...

tabik kat akauntan2 ni.. hari2 bermain dengan angka2 yang bukan sikit jumlahnya. kalau saya, dah bakar dah buku akaun tu..hehe

Azham Vsvc berkata...

Semoga berjaya temuduga kali ini akak! Insyaallah boleh buat punya heheheheeh!

sitiezahim berkata...

salam...ngeri la bab temuduga ni...hehehhe

Marya Yusof berkata...

As salam tips,

Good Luck tau! Tak dpt jgn nangis...huhuuu... gurau je* Take care darling :)))

Ibnu Kassim berkata...

baa~ CAK!!

usaha n tawakal.. cara paling berkesan..

lastly redha...

good luck!! :)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
untung le org2 J.. Jeles!!

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
freedom tu! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

cik dill,
otai??
ai tak tua sgt lagi tau!!! huhu!(^.^)

blog-tips-kurus berkata...

AA,
selamat marathon ibadah.. :)

blog-tips-kurus berkata...

AI,
lintas langsung yek?? :)

blog-tips-kurus berkata...

Boni K,
org yg fussy! hoho!

blog-tips-kurus berkata...

AV,
exam dulu le bro. huhu!

blog-tips-kurus berkata...

SitieZ,
hoho! test power sis..

blog-tips-kurus berkata...

sis Marya Y,
salam dear,
pls pray 4me. huhu!

blog-tips-kurus berkata...

Ibnu K,
Insya Allah.. thanks! :-)

Remy hazza berkata...

selamat berjaya......

blog-tips-kurus berkata...

Remy H,
thanks bro! :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails