Isnin, 17 Januari 2011

Tips Cepat Kurus dengan SAMBAL KURUS/SALAD KURUS!!

Pernah tengok sambal kurus?
Sila rujuk gambar di bawah ye:



sambal kurus/salad kurus.

testimoni daripada ibu Amani @ Nene.
Pelakon: 'bibik aku' yang pemalu
Pengarah: macam biase. hehehe...!


Bahan-bahan:
Halia - hiris halus
*Bilis - disangan (goreng tanpa minyak)
*Lada Hitam - ditumbuk
Pegaga/Bunga Kantan (tidak diwajibkan)
Perahan limau nipis
# sukatan - macam biasa, agak-agak je @ sesuka hati!!

ok,
lebih kurang macam ni ye:)


halianya kurang halus ni..hhmmmm..




sesi menumbuk: alas lesung dengan kain ye..
terpaksa pas baton lesung sebab mem kecik meragam!

 
* Amani (mem kecik) *

# Jangan tambah cili api, nanti pedas sangat! kesian perut...
Selamat mencuba & sila hubungi pihak kami kalau anda berjaya turunkan kilogram:)
BERUSAHA!!



15 ulasan:

Latifah berkata...

wow! leh cuba ni...
nak kena makan hari2 ke?

blog-tips-kurus berkata...

Ms Latifah,
kalau perut boleh tahan, cubalah ye:)

ct berkata...

sila cuba ye kawan2...

blog-tips-kurus berkata...

wok ct,
ye la tu..cett!!

PuanBee berkata...

fuhyoo halia tu mcm seram jer..huks

blog-tips-kurus berkata...

Puan Bee,
'eksyen' je tu. hehe..!

::Budak Degil:: berkata...

sure ke boleh kurus ni?..
kang jadi lain pulak..ahaha..

Haw berkata...

saya akan cuba.. klu berjaya sy inform.. err! klu ingat ar entry ni

blog-tips-kurus berkata...

Budak Degil,
yakin BOLEH tapi sila jaga MAKAN dan BERSENAM tau;)

blog-tips-kurus berkata...

Mr Haw,
haha.. Selamat Maju Jaya:)
*strategi & teknik kena betul bos!

ct berkata...

usaha buat sambal kurus adalah salah satu step anak tangga nk berjaya kurus (halia=buang angin)

blog-tips-kurus berkata...

wok ct,
buat setahun sekali? suku tahun sekali laaa...;)

Jumir berkata...

Aku kena claim duit royalti nih. Sape nk kurus...try la ye....!Nape tukang2 buat...tak brape nk kurus lagi? Opss...baru try sekali...kena try banyak kali....nih.

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
'you are what you eat'
(*_*) mmmmm....

Hariz Hilmi berkata...

Ok try

LinkWithin

related posts with thumbnails