Isnin, 4 Jun 2012

Tips Kecikkan Paha

pix: webmd.com

dipetik dari blog brother hensem ini.
harap beliau tidak marah kerana diambil tanpa izinnya..


Brother tu bagitau, tips ke-4 (yang nombor 1-5, sila rujuk blog beliau sendiri yek!)  untuk kecikkan paha sihat anda ialah dengan memakai kasut tinggi. Maknanya pakai kasut tumit tinggi le tu. Setinggi mana? Pakailah kasut tumit tinggi yang tidak melebihi 2 inci, macam gambar di atas itu. Memakai kasut tinggi ini boleh membentuk otot betis dan peha anda. Walau bagaimanapun, anda perlu sentiasa berhati-hati ketika memakai kasut tinggi untuk elakkan kesan buruk kepada kaki dan postur. Jaga-jaga! Jangan terpeleot!!

***sejak memasuki alam pekerjaan, kasutku semuanya > 2 inci. Walau bagaimanapun, kenapa tak hhhmmm.... 



19 ulasan:

sitiezahim berkata...

hummmmm jugaklah...huhuhu

Nur Misnan berkata...

Kadang2 cara begitu tak menjadi..
Cuba buat cara ini.. insyaAllah nampak
perubahan.. Baring mengereng sambil tangan
menongkat kepala, angkat kaki lurus meanjang
keatas kebawah perlahan2.. buat 20 kai setiap hari..

Remy hazza berkata...

remy dgn 2 inci kasut ????
emmmmmmm konpius org nanti....he3

nitnot berkata...

serius? haha boleh lah practise after ni. kahkah

macam tak effect je, selama ni kita pakai heels jugak. err

Mak Lagenda berkata...

Pakai kasut tumit tinggi?? Huii..menjak badan makin debab nih, kasut 2 inci pun dah hazap nak membawak badan!

Tukang Karut berkata...

errrr... mana la nak cari kasut tumit tinggi ni...

Telor Power berkata...

boleh cuba juga ni

Rain berkata...

ada problems pinggang, so heels tak ada. berkasut flat sahaja.

exercise ja BTK, lebih berkesan. lebih sihat.. :D

:: hai! pe kabar :)

akubiomed berkata...

Macam tidak logik tip yang diberikan.

Azham Vosovic berkata...

baguslah...sy ada kasut hitam utk pegi kelas yg ada tumit tinggi sikit hahaha....rasa konfiden je bila tinggi hahahaha

Uncle Jonni berkata...

tips ini utk lelaki juga ke ? huehuehuehue

dill berkata...

eh boleh ke? tapi saye tak suke pakai kasut tumit tinggi. kalau ade bertumit pun, secoet je

hehe

dill.

~SaL IjOu~ berkata...

sakit urat pakai kasut tumit tinggi..sekali sekala g kenduri g dinner tu boleyla~ ;)

blog-tips-kurus berkata...

SitieZahim..
haha! hehe!

hajiMete berkata...

gituuu.. uhhuu

blog-tips-kurus berkata...

Nur M,
dulu udah prnh buat juga. buat sekali sekala je. :)

Asrul "iLham" Sany berkata...

peha kecik tp kaki seksa jalan...cam ne tu haha

tehr berkata...

seksa ni pakai kasut tumit tinggi
pilih cara lain je yang lebih aman
hehe

plain83 berkata...

jaga makan ngan eksesais ja caranya... huehehe

LinkWithin

related posts with thumbnails