Selasa, 12 Jun 2012

Hati-hati Memakai Tali Leher

jangan aniaya kucing anda..

Apakah kerjaya anda?
Adakah ianya memerlukan anda bertali leher from 8-5? 
Wah! Nampaknya anda terdedah kepada risiko glaukoma.
Glaukoma itu apa? Ianya adalah sejenis sakit mata. Apa kaitan tali leher dengan mata?

Begini nak,
jika anda ikat tali leher dengan ketat, ia boleh menyebabkan glaukoma. Mungkin boleh menyebabkan buta. Buta mata... jangan buta hati.. Pada leher jinjang kita ni, ada pembuluh darah. Kalau diikat ketat, pembuluh darah akan tersepit. Then, ia boleh tingkatkan tekanan pada bola mata. Tekanan ini sangatlah tidak baik untuk mata cantik kita. 

Oleh sebab itu, ikatlah tali leher anda pada tahap yang ideal je. Takkan nak pakai baju Melayu setiap hari kan..... tapi encem je!!


Rapi Dis 2010

20 ulasan:

Remy hazza berkata...

teknik mengikat tali leher juga perlu...... leher pun nak bernafas jugak...... kekadang remy tak paham... pi sebahyang jumaat pun tetap nak bertali leher...... tak rimas ker ?

UniMeOw berkata...

hehe pe salahnya pakai baju melayu hari2,,,cweetttt sgt!!

erm,,boleh nk pkai tie,,cma jgn ikat ketat2 sgt je...

Asrul "iLham" Sany berkata...

sy gi opis pakai suar pendek je haha

akubiomed berkata...

Jarang pakai tali leher hanya pada majlis formal sahaja. :-)

Nurul Akmal berkata...

Nurul tak pernah pakai.. hehehe

comel gambar kucing tu..

Rain berkata...

ha ha ha! komen abam ais paling sempoi.

alang-alang pakai baju melayu, pakai songkok sama. tak berkedip anak dara mak mentua semua tengok calon.

Zulkbo zulkboCom berkata...

salam..
kelakar pun ada bila saya baca..
rasanya kalau yang pakai tie
8-5 pun memang jenis dah biasa..
saya pun kerja pakai tie..tapi
kolar baju tidaklah ketat :)

Telor Power berkata...

nice info

baru ku tahu ianya ada kesan buruk

blog-tips-kurus berkata...

Remy H,
ooooo.. ada juga yg begitu ye? takkan terlupa... ;)

blog-tips-kurus berkata...

Uni,
macam raya.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
amboiiii!! with legging kah? hoho!

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
ikut keperluan yek.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Nurul A,
sekarang budak2 kecik pon dah pakai..

*lupa da nak credit sumber gmbr tu.. (",)

blog-tips-kurus berkata...

Rain,
weeeeeeeee.... terus jumpa tok kadi!! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

bro Zul,
kena tau tekniknya kan bro.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
kesan buruk pada panca indera..

FasiHaH SupiaN berkata...

sirius? fuhh nanti kena bagitahu bakal husband ni!


**cehhh calon pun xdok!

blog-tips-kurus berkata...

FS,
jap lagi ade la tuuuu... :-)

caliph shuriken berkata...

x gemar pakai tp terpaksa pakai, erkk...

blog-tips-kurus berkata...

caliph S,
encem ape... ;)

LinkWithin

related posts with thumbnails