Rabu, 29 Disember 2010

Tips Nak Kurus-Jadilah Anak Kedua, Nak Gemuk-Jadilah Anak Bongsu

Tajuk: Pemerhatian Terhadap Kekurusan Anak Kedua dan
          'Kecomelan' Anak Kebongsu Bongsu. 

1. Tujuan:            Mengkaji saiz anak kedua & bongsu.

2. Latar Belakang: Analisis ini sengaja dibuat sebab semacam
                           satu kebetulan di depan mata & memberi
                            rumusan  berkenaan hubungan saiz
                             dan kedudukan  anak dalam keluarga.

3. Skop:             Skop tertumpu kepada keluarga sendiri dan
                              orang sekeliling yang dikenali.

4. Penemuan: Sila rujuk gambar-gambar di bawah ^_^


5. Rumusan & Syor: a. Nak kurus   = jadi anak kedua
                                  b. Nak gemuk = jadi anak bongsu
                                  c. Lama 'membongsu' juga boleh jadi gemuk:)
                                *d. Syor a-c di atas tu, tak logik!!


Analisa adik beradik sendiri:

Ini buktinya:
* Yang sedang membotol itu ialah anak kedua, si kurus.
* Bapa mereka iaitu abang aku ialah anak kedua; kurus juga.

kuat minum susu je tapi paling kurus..FB & siblings


yang ni x masuk dalam pemerhatian sebab semuanya kurus.
team takraw ini sangat aktif; x macam anak ustaz/ustazah!


* Firdhaus 8 (kiri) ialah bongsu, Dinie 11 (kanan) ialah anak kedua.
* Mereka bukan adik beradik tetapi sepupu sepapat.

bergambar di parkir pasar malam.
^they love pink?^


* Alya 8 (kanan) adalah bongsu sehingga 20122010.
   (lebih kurang 8 tahun beliau jadi anak bongsu).

Alya & adiknya; Damia Hana'.


* Bukti sah bahawa bongsu selalunya comel! 
* Cucu terakhir tahun 2011.

Damia Hana'-at 6th & 5th day
#keputusan undi nama=muktamad!


* Bukti ini lagi sangat sah & jitu.
* Masa sekolah menengah, beliau sangat kurus kering, tapi kini kian 'membesar'
  seiring dengan perkembangan sains dan teknologi.

dulu XS, sekarang...hehe! :)
 
# ada seorang lagi bukti terdekat tapi tidak dinyatakan di sini bagi
menjaga kemaslahatan semua pihak:)

ibu NenE=bongsu, pon 'comel' juga tapi semenjak pantang
hingga sekarang, beliau sudah kurus sebab makan sambal kurus



14 ulasan:

Robot | Sakti berkata...

hehehe..
nak kurus, kena la selalu jogging.
kena jaga makan.


baru turun berat badan.hehehe

ct berkata...

hehehe.sentap!terus semangat nak buat smbl kurus lg:)

cucu terakhir 2010 tembam = kakak die yg bongsu lame:)

blog-tips-kurus berkata...

Robot Sakti,
da turun? tahniah!!
#mesti senang NAIK semula tu:)

blog-tips-kurus berkata...

mbok ct,
poyo-ntah bile zaman nak buat!
'tunggeng' da 2011 woooo...

#da siap buat, anta 'KensingtonPark' setepawe taufufah tu:)

Mama Zharfan berkata...

salam singgah..cute plak entry ni..me setuju anak bongsu cenderung utj jd gomoks heheh

psl heartbeat , me rasa dh betul u register+ tmpl code tu. earnings u ada penambahan tak? kena promo2 gaj agar ur frens/vistors/followers sign up/register as member--cepat tmbh income tu ;)

blog-tips-kurus berkata...

Mama Zharfan,
si bongsu selalu ditatang mak bpk, kakak & abang. so semua zat pergi kat dia..wink:)!

#i baru tepek HB beberapa jam lalu. ade la 2,3 juta kot.
(sangat tipu! teeeetttt!)

Jumir berkata...

Nape la aku yg selalu kena. Apa la dosa aku. Huuuhuuuu....

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
jadikan ia sebagai pembakar semangat!! ingat, ko kan atlet!!

#Malaysia boleh! we won-yeay!!
Alhamdulillah..

Mata Hati berkata...

tapi anak bongsu dlm keluarga sya kurus jer..hahaha

whatever, nice theory

blog-tips-kurus berkata...

Mata Hati,
tq.
mcm saye tapi saye bongsu kedua:)
hihihi..

Jumir berkata...

Hmmm....apa2 pun hidup anak bongsu! Kalu sume adik-beradik kurus, tak adventure la hidup mak ayah kite. Sekurang2nya ada gak wajah2 comel untuk dilihat. He3....

blog-tips-kurus berkata...

wok J,
aku tau itu ayat cover line..
mane la tau, boleh kurus dlm pantang macam ibu NenE kan??!!

CAK berkata...

ye, kajian ko ni aku sokong. k.lili kurus.
aku gemuk bukan sbb anak bongsu, tp sbb 13 thn membongsu. haha

blog-tips-kurus berkata...

CAK,
banyak kebetulan ni.
lamenye membongu beb!
#apsal x dapat cari CAK ni?!

LinkWithin

related posts with thumbnails