Rabu, 31 Oktober 2012

Petua Kurangkan Jerawat Badan

ini bukan daun jambu batu tau!!

Anda ada masalah jerawat pada badan tough atau gebu masing-masing? (Takpe, boleh jawab dalam hati je.. hehe!)
Biasanya jerawat nakal ni wujud di bahagian belakang badan tu.. ntah apa-apa jerawat ni..

Petua untuk kurangkan masalah jerawat nakal pada badan tu senang je.
Mula-mula cari daun jambu batu. Petua Berita Harian ni tak nyatakan speksifikasi daun jambu batu itu. Silalah anda cari daun yang molek ya. Kalau dah lupa rupa fizikal daun jambu batu ini, boleh cari di google image.. Setelah daun jambu itu dicuci, sila giling daun jambu batu tersebut. Mampukah??? kuang! kuang!
(Bolehkah kalau kita blend je daun jambu itu? ok kot!)
Kemudian, kita sental daun jambu batu yang sudah digiling itu pada badan kita yang berisiko jerawat tadi.

Daun jambu batu juga boleh digunakan untuk merawat jerawat muka, kudis, ruam, kencing manis dan seriawan mulut. Seriawan mulut ialah ulser ya. Boleh klik utusan ini. Sekian.



10 ulasan:

Telor Power berkata...

wah berguna lah petua ni.

nak try utk jerawat muka la

boni kacak berkata...

terima kasih awak... boleh try ni. belakang badan saya yang tough ni memang selalu naik jerawat.mencik betul

LadyBird berkata...

mungkin pucuk muda sesuai kot.. klu cirit birit pun leh mkn pucuk jmbu btu..

Tukang Karut berkata...

kalau tak hilang gak, pi sagat dekat jalan raya... lagi kasar lagi bagus...

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
nanti uar-uarkan hasilnya ya! :)

blog-tips-kurus berkata...

Boni K,
uuuuuuuu... habislah status 'tough' itu! ;)

blog-tips-kurus berkata...

Lady B,
itu memang betul. berkhasiat betul daunnya itu.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
kamu buat macam itu ye? hoho!

Remy hazza berkata...

nasib baik blkg takde jerawat....... kalau kat muka ade lah jugak...sesekali dia nak bermanja..... dia tunjukkan diri.....he3

Hazmin berkata...

Kalau dekat belakang badan macam mane la nak tepek daun jambu yang dah digiling tu kan. Hehe. Agak susah jugak tu.

LinkWithin

related posts with thumbnails