Isnin, 1 Oktober 2012

Istilah Popular Dalam Twitter


Siapa tiada akaun Twitter?
Sayalah itu dan saya ok je. huhu!

Kenal Encik Johardy Ibrahim?  
Beliaulah yang tulis artikel pasal Twitter ni. Sebut 'twi-derr' maka bunyilah gaya Amerika. hehe! Katanya lagi, seseorang itu mengutus tweet untuk mendapatkan perhatian. Jika anda menafikannya, elok anda tulis dalam diari sahaja.. Jika anda benci jadi perhatian, elok anda berhenti menggunakan internet sama sekali. (ini ayat-ayat beliau) fuuhhh...!!!

Istilah Popular twitter Yang Saya Perlu Tahu:
1. wtv: whatever
2. ykyat: you know you're addicted to..
3. yoyo: you're on your own
4. kk: kewl kewl (cool cool). ???? (kenapa ejaannya begitu?)
5. ICYMI: in case you missed it
6. idk: i don't know
7. BFN: bye for now

Troll/Bash: situasi atau kaedah menyakitkan hati orang menerusi internet, menggunakan dialog secara sengaja, licik dan rahsia. Anda boleh kesan menerusi ayat yang berbaur negatif, mengutuk atau menyindir.

Mingguan Malaysia 30 September 2012

*Seronok ke ada twitter??


11 ulasan:

akubiomed berkata...

Pening dengan short hand ini saya membaca mengunakan long hand. :-)

Tukang Karut berkata...

tak seronok langsung ada twitter!

ghost writer berkata...

aku kalau nak bersinis-sinis ni kat tuiter lar selalunya..haha

boni kacak berkata...

nasib baik saya takaktif twitter.. kalau tak, memang saya tak faham apa pun..hehehe

blog-tips-kurus berkata...

bro akubiomed,
org moden nak serba ringkas je.. sekadar ambil tahu. :)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
eleh.. sebab kau tak de kan!!

blog-tips-kurus berkata...

Ghost W,
#troll? bash??

blog-tips-kurus berkata...

Boni,
saya baru nak faham. huhu!

tehr berkata...

tak pernah tahu
aku ada akaun twitter ni tapi tak menggunakannya
huhu

Marya Yusof berkata...

Akak ade account tapi xactive sb tak faham nak guna...ngeeee~~

Remy hazza berkata...

remy takde pun.... fb pun tak terjaga..... inikan pulak nak jaga burung berterbangan......

LinkWithin

related posts with thumbnails