Friday, March 16, 2012

Hari Ini Blog Walking Je Sehingga 10,000 Langkah

tanpa caption..
10,000 langkah itu bersamaa berapa kilometer ya?
10,000 langkah = 4.5km kot!

Betulkah?? Maknanya walkathon dengan Dr Syeikh Muzaffar hari tu, hampir 20,000 km.
Kilometer tahu! hehe!

Selama ni, tak pernah larat nak jalan-jalan ke blog 643 orang followers blog ini (642 je kot sebab awal-awal dulu macam pernah terikut diri sendiri je). Terima kasih kerana sudi mengikuti blog ini. Maafkan saya kalau ada entry yang terguris hati dan perasaan atau terpengaruh dengan gejala tidak sihat yang ada secara tidak sengaja terselit di sini. (>.<)

Kepada bloggers yang sudi komen, start petang ni saya nak datang blog kamu yang hebat-hebat tu sambil mendobi baju (dengan bantuan mesin basuh separa automatik je!).

*Prepaid kad telefon nak kena caj 6% ni. Mahalnya!
*Beruntung jadi maid di Malaysia. RM700 untuk 1 kerja je tau!!
*Jom naik belon panas di Putrajaya Tapak Monumen Alaf Baru esok.  

46 comments:

JD Jen said...

penat x jalan?

NasQ said...

kak oi... 20,000 km tu pusing satu dunia tau... atau dalam kata lain 28 kali ulang alik JB - Bkt Kayu Hitam...

Abang Karu said...

sambil jalan2 tu...kalau jumpa orang jual cendol...kirem sebungkus ye :)

akubiomed said...

Mana lagi lenguh blogwalking atau walking?

Telor Power said...

10K langkah...wah sihat la macam ni hehehehe :)


hebat...hebat...pastikan jgn duduk depan monitor terlalu lama

blog-tips-kurus said...

JD Jen,
jalan jauh memang le penat.. =.=

blog-tips-kurus said...

TK,
tuan engineerrrrrrrrr jugak yg alert!
hehe! saje test..

(padahal.. typo! hoho!!)

blog-tips-kurus said...

KJ,
cendol kat psr mlm sekarang kaler pink aaaa... (^.^)

blog-tips-kurus said...

bro akubiomed,
sebab tu jarang BW. dahle celcom sgt LAJU.. ;)

blog-tips-kurus said...

Telor P,
tak tahan mata pedih le.. =.=

Cigu JAERA said...

waahhhh, rajin plak nak berjalan2 petang Jumaat ni ya.. ehehe.. and terima kasih juga singgah2 blog saya... lupa lak bagi awak oleh2 masa bertandang umah saya tadi.. ehehehe

Hanie Dew said...

banyak langkah tu 20,000 km. (O. o).

untungla ada 643 follower. hihii..tahniah.

ko bw sambil mendobi kang sampai malam kang tak habis mendobi. hehehhe

prepaid tepon pun dah ada tax? omai. seksanya duk kat mesia yang kaya, aman, dan tenteram ni.. sbb aku miskin.hihihihi..jgn pas ni masuk public toilet kene caj 6% jugak.

jadi maid la cenggini. hahaha.. maid pakai office attire. ha..cool gituu...

sok nak gi putrajaya la. yes! ko da bagi aku idea jalan jalan. yeahu!

Unknown said...

amboi..rajinnya..eheheh

Unknown said...

Hari ni sempat sapu ruang tamu je
Tu pun dah tercungap sakan dah
Huhu

~Sal Ismail~ said...

ramainye follower die~ ^^

blog-tips-kurus said...

Gen2M,
takpe.. anda boleh POS je. :-)

blog-tips-kurus said...

Hanie D,
20k langkah je dear. tersyasul tu. huhu!

aku tunggu gambo belon panas ko tu. :-)

blog-tips-kurus said...

chii,
kita rajin sekejap je. hoho!

blog-tips-kurus said...

bro tehr,
wah! suami mithali.. :)

blog-tips-kurus said...

Sal,
bloggers lain lagi puluhan ribu le dear. :-)

budak penjara said...

orang skang dh x jalan..berlari..baru cpt smpai

Falling . said...

heheehe meh sy tlg bsuh bj ;)

caliph shuriken said...

x kisah apa2 pun asal hepi blogwalking, hikk...

Unknown said...

hamboi jauhnya blogwalking hehe ;)

hanaahmad said...

jauh berjalan, luas pengalaman. :)

semutsengal said...

penat ?nak tumpang aku ? aku naik kapal terbang.


kahkahkahkah

Unknown said...

blogwalking sampai lebam...hehe

Unknown said...

kalau cmtu atok nak buek part time jadi amah laa...

-Incek Fik- said...

woww!

jauh jugak yea jarak 10,000 langkah tu. nice info!



*eh, apesal prepaid telefon gedik nak kena caj 6% ni?!

blog-tips-kurus said...

bp,
yelaaa.. org tak mampu maraton.. ;)

blog-tips-kurus said...

cik Gugu,
wah!! caj rm700 tu tak terpakai tauu!! :-)

blog-tips-kurus said...

Caliph S,
.. dan tak kacau hidup org lain. :)

blog-tips-kurus said...

Alif H,
fiwit! fiwit! hehe!

blog-tips-kurus said...

Hana A,
itu benar.. selagi tak baca entry gosip. haha!

blog-tips-kurus said...

Semut S,
kosnya mahal tu. kot ade private jet kan best...!! ;)

blog-tips-kurus said...

Papa M,
haaaaaa... lama tak dengar istilah 'lebam' tu. ;)

blog-tips-kurus said...

atok SA,
Tok Najib kabo, tak tepat caj tu tok.. hhhmmm...

blog-tips-kurus said...

Incek Fik,
biasa laaaa... dunia sekarang kan materialistik! 'take it or leave it!' ;)

nurmisnan said...

ada masa jenguk2 ler sahabat2 tuh.. aku pun kadang2 terkehel gak.. hik3.. tapi itu sbb guna intense debate.. saper tinggal komen confirm aku jenguk diorang dgn n3 terbaru..

akubukanronaldo said...

Blogwalking sampai 10,000 langkah setiap hari mampu menguruskan kita!!

blog-tips-kurus said...

Nur M,
macam best je intense debate tu. :-)

blog-tips-kurus said...

bukanRonaldo,
jadi sakit pinggang wo!! ;)

Abu Bagi said...

sampai tak blog aku.. :P

blog-tips-kurus said...

Abu,
mesti laaaa... in the list! :-)

Sop said...

rajinnya BW sampai 600 blog
huhuhu

Unknown said...

blogwalking sejuta langkah di sini....hehe

LinkWithin

related posts with thumbnails