Isnin, 19 Mac 2012

Idea Asal 'Rolling In The Deep' Adele Rebate Cukai

rolling.. rolling..
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tarraaaaaa!!!

*Sudah 19 Mac. Ada 30 campur 12 hari lagi untuk isi e-filing anda.
Itu belum tolak waktu kerja, tidur, makan, blogging, ngumpat, membincangkan isu semasa, tv, balik kampung ziarah ibu bapa, keperluan peribadi dan sebagainya.

*Alat sukan=maksimum RM300. Kasut sukan tak boleh. Swimming suit pon tak boleh. Baca Akta Pembangunan Sukan 1997 para 46(1)(l).

*Komputer peribadi=RM3000 (bukan untuk perniagaan). Sekali dalam tempoh 3 tahun. 

*Beli buku/majalah=RM1000, bukan bahan bacaan terlarang ya.

*Simpanan SSPN pon boleh=maksimum RM3000.

*Broadband=RM500.

*Perubatan ibu bapa=RM5000 (cabut gigi dan tampal gigi boleh, scaling?)

*Medical equipment=RM5000.

*Banyak lagi kena study ni..


20 ulasan:

Telor Power berkata...

apa broadband dan majalah boleh....hadoo tau aritu nak masukkan sekali


*comel jer perangai main rolling2

Tukang Karut berkata...

cukai? aduyai!

Zie Madini berkata...

alololo...ada anak org rupanya di balik gulung²an tu. so cute! hehe

Nieza berkata...

wahh main rolling ke tu? comel jer..

Hanie Dew berkata...

hoh..tu sume bole buat exception cukai pendapatan ke. oooo..

aku tekejut yagn rolling tu baby.. haihh.tak lemas ke cayang ooiii...

tehr berkata...

Banyak juga pelepasan yang diberikan tu
Memang kena tulis semua

akubiomed berkata...

Saya masih menunggu borang EA daripada majikan yang tidak dikeluar sehingga hari ini. :-(

ABU berkata...

lucu pulak gambar rolling kat atas tu hahahahahaha

alala.. aku dah hampir lupa.. aku tak updae LHDM... esok la..:)

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
semua broadband le rasanya. majalah yg suci je kot! ;)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
tuan engineerrrrr mesti kena. lolo!

blog-tips-kurus berkata...

Zie M,
amboi bakal ibu mithali ni. hihi!

blog-tips-kurus berkata...

Nieza,
adegan sebelum pakai seluar... ;)

blog-tips-kurus berkata...

Hanie D,
tu yg femes dear.

syukur sihat selamat. :-)

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
hhhmmm... tak habis study lagi le cikgu. (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

bro akubiomed,
babab je majikan tu. biasa ni!! ;)

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
sempat lagi.. :-)

noorsyamsul berkata...

Jangan lupa, zakat pun boleh dapat pelepasan...

blog-tips-kurus berkata...

Noorsyamsul,
thanks a lot bro. :-)

*kok lupa yg WAJIB itu..

Suhami Ahmad berkata...

aloloooooo.....suwit sangat di sebalik tarrrra tu...

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
'biasa la..'. hehe!

LinkWithin

related posts with thumbnails