Khamis, 8 Mac 2012

SBPA Dibatalkan, Pencen 60, Tips Kecikkan Paha


(tajuk yang tak menarik perasaan pon..!)
Ketika ramai bloggers, pakcik, makcik, abang, akak dan adik membincangkan isu SBPA dibatalkan dan SSM ditambah baik serta tidak ketinggalan juga umur persaraan wajib 60 atau 58 tahun, (panjangnya ayat!), tatkala itulah aku sibuk cari tips dan senaman nak kecikkan paha,  punggung, betis bunting padi (kenapa mesti padi??) dan lengan batman. 

Yeahhh!!!
Aku dah jumpa senaman nak kecikkan paha tu. Cara semulajadi lebih selamat, kan? Boleh tengok di You tube 'The Right Way To Do Squats'. Boleh juga melayari kelabdiet.com. 

Aku target Hari Wanita tahun depan akan ada perubahan positif pada ukur lilit lower body ni. Tahun depan lama sangat wok!! Ok, kita set by monthly basis. Kalau capai target (yang dirahsiakan), aku akan reward diri sendiri dengan percutian ke mana-mana pulau di Malaysia sahaja, macam gambar di atas tu. Maklumlah, sekarang dah pandai berenang-renang di tepian. eksyen!! 

* Selamat Hari Wanita kepada semua wanita sejati. 
* Pelarasan kenaikan gaji 13% tu bila ye? Untunglah para penjawat awam..
* 'Suruhanjaya khas akan ditubuhkan untuk kaji perkhidmatan awam'. Ada jawatan kosong ni.
* Nak pencen umur 60 atau 70 sekalipun, kerjalah dengan seikhlasnya sepanjang masa. (>.<)
* Bersyukurlah kita sihat..


32 ulasan:

Asrul "iLham" Sany berkata...

selamat kecilkan bahagian drumstick tu muahahaha

akubiomed berkata...

Hendak kekal berkhidmat umur 60 tahun perlu menjaga kesihatan kan..kan..

lieynanilaz berkata...

selamat berexercise...hehe.

semutsengal berkata...

nasiblah ayah aku dah pencen. Smpai 60 baru boleh pencen gila tuu.

ghost writer berkata...

baguslah cari senaman mengecilkan peha, dari cari senaman macam mana nak kecilkan wallet. :D

Tukang Karut berkata...

nak kecikkan perut pulak guano?

dill berkata...

oh! mahu cari senaman ni kat website tu. hihi

dill.

sudipVSsenduk berkata...

moga dgn kenaikan gaji 13% tu juga dapat meningkatkan prestasi kerja para penjawat awam semua, jgn masih di takok lama..

cik helena berkata...

untung ke..ala 13% je,ingatjkan naik 50% hahaa..okok kte bersyukur.nyway peha kte pon besar tau!huh geram!

budakmengong berkata...

klw pergi bcti nanti berat btmbh balik ouh.yela sbb rest je then makan.hehe

Suhami Ahmad berkata...

syukur nak....

delarocha berkata...

naik gaji harap2 kualiti keje pun naik jugakk

Uncle Jonni berkata...

blom pernah lg dgr kena potong gaji eh? kalau ada....

huru hara.... huhuhuhu

Telor Power berkata...

selamat bekerja dan selamat bersenam

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
tq.
(huh!!)

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
kalau muda2 asik MC je, awal2 saya reject (kalau saya bos le. haha!)

blog-tips-kurus berkata...

lieyna,
tq dear. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Semut S,
kamu keliru ni bro.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Ghost,
huhu! hehe! kita tak de wallet (tapi ade purse je!) (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
cari je di You tube tu. nak senang, makan mcm org miskin..

blog-tips-kurus berkata...

dill,
ayuh! hehe!

blog-tips-kurus berkata...

Sudip,
harapnya begitulah.. :-)

tapi banking sector pon taklah sehebat mane..

blog-tips-kurus berkata...

cik H,
syukurlah nak.. :-)

*budak comel mmg ade drumstick kot. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

budak M,
kalau cuti banyak jalan2 tau, tercapailah 10,000 langkah tu. kalau out-station tu memang le kompem gemok!! (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
segala puji bagi Allah.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

delarocha,
Insya Allah.. kerja mesti ikhlas + passion.

blog-tips-kurus berkata...

Uncle J,
potong gaji kalau ade kes. adeeeee... ;)

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
tq bro. i will.. Insya Allah. :-)

Faidhatul Arfah berkata...

selamat b'excercise hee :)

blog-tips-kurus berkata...

FA,
haha! toche! :)

FazFau berkata...

Bertuahnya kakitangan kerajaan. Harap-harap penyumbang cukai di sektor swasta mendapat mutu perkidmatan yang setimpal dari kakitangan ini sb sering makan hati dengan frontliner kerajaan.

http://ffbeauties.blogspot.com/

blog-tips-kurus berkata...

FazFau,
mereka patutlah selalu bersyukur..
tapi sektor swasta pon kenalah perform juga.. :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails