Jumaat, 16 Mac 2012

Hari Ini Blog Walking Je Sehingga 10,000 Langkah

tanpa caption..
10,000 langkah itu bersamaa berapa kilometer ya?
10,000 langkah = 4.5km kot!

Betulkah?? Maknanya walkathon dengan Dr Syeikh Muzaffar hari tu, hampir 20,000 km.
Kilometer tahu! hehe!

Selama ni, tak pernah larat nak jalan-jalan ke blog 643 orang followers blog ini (642 je kot sebab awal-awal dulu macam pernah terikut diri sendiri je). Terima kasih kerana sudi mengikuti blog ini. Maafkan saya kalau ada entry yang terguris hati dan perasaan atau terpengaruh dengan gejala tidak sihat yang ada secara tidak sengaja terselit di sini. (>.<)

Kepada bloggers yang sudi komen, start petang ni saya nak datang blog kamu yang hebat-hebat tu sambil mendobi baju (dengan bantuan mesin basuh separa automatik je!).

*Prepaid kad telefon nak kena caj 6% ni. Mahalnya!
*Beruntung jadi maid di Malaysia. RM700 untuk 1 kerja je tau!!
*Jom naik belon panas di Putrajaya Tapak Monumen Alaf Baru esok.  

46 ulasan:

JD Jen berkata...

penat x jalan?

Tukang Karut berkata...

kak oi... 20,000 km tu pusing satu dunia tau... atau dalam kata lain 28 kali ulang alik JB - Bkt Kayu Hitam...

Karukord Jagau's berkata...

sambil jalan2 tu...kalau jumpa orang jual cendol...kirem sebungkus ye :)

akubiomed berkata...

Mana lagi lenguh blogwalking atau walking?

Telor Power berkata...

10K langkah...wah sihat la macam ni hehehehe :)


hebat...hebat...pastikan jgn duduk depan monitor terlalu lama

blog-tips-kurus berkata...

JD Jen,
jalan jauh memang le penat.. =.=

blog-tips-kurus berkata...

TK,
tuan engineerrrrrrrrr jugak yg alert!
hehe! saje test..

(padahal.. typo! hoho!!)

blog-tips-kurus berkata...

KJ,
cendol kat psr mlm sekarang kaler pink aaaa... (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

bro akubiomed,
sebab tu jarang BW. dahle celcom sgt LAJU.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
tak tahan mata pedih le.. =.=

Gen2Merah berkata...

waahhhh, rajin plak nak berjalan2 petang Jumaat ni ya.. ehehe.. and terima kasih juga singgah2 blog saya... lupa lak bagi awak oleh2 masa bertandang umah saya tadi.. ehehehe

Hanie Dew berkata...

banyak langkah tu 20,000 km. (O. o).

untungla ada 643 follower. hihii..tahniah.

ko bw sambil mendobi kang sampai malam kang tak habis mendobi. hehehhe

prepaid tepon pun dah ada tax? omai. seksanya duk kat mesia yang kaya, aman, dan tenteram ni.. sbb aku miskin.hihihihi..jgn pas ni masuk public toilet kene caj 6% jugak.

jadi maid la cenggini. hahaha.. maid pakai office attire. ha..cool gituu...

sok nak gi putrajaya la. yes! ko da bagi aku idea jalan jalan. yeahu!

chii berkata...

amboi..rajinnya..eheheh

tehr berkata...

Hari ni sempat sapu ruang tamu je
Tu pun dah tercungap sakan dah
Huhu

~SaL IjOu~ berkata...

ramainye follower die~ ^^

blog-tips-kurus berkata...

Gen2M,
takpe.. anda boleh POS je. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Hanie D,
20k langkah je dear. tersyasul tu. huhu!

aku tunggu gambo belon panas ko tu. :-)

blog-tips-kurus berkata...

chii,
kita rajin sekejap je. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
wah! suami mithali.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
bloggers lain lagi puluhan ribu le dear. :-)

budak penjara berkata...

orang skang dh x jalan..berlari..baru cpt smpai

..cik gugu.. berkata...

heheehe meh sy tlg bsuh bj ;)

caliph shuriken berkata...

x kisah apa2 pun asal hepi blogwalking, hikk...

alif haris berkata...

hamboi jauhnya blogwalking hehe ;)

hanaahmad berkata...

jauh berjalan, luas pengalaman. :)

semutsengal berkata...

penat ?nak tumpang aku ? aku naik kapal terbang.


kahkahkahkah

Papa Mifz berkata...

blogwalking sampai lebam...hehe

Suhami Ahmad berkata...

kalau cmtu atok nak buek part time jadi amah laa...

-Incek Fik- berkata...

woww!

jauh jugak yea jarak 10,000 langkah tu. nice info!



*eh, apesal prepaid telefon gedik nak kena caj 6% ni?!

blog-tips-kurus berkata...

bp,
yelaaa.. org tak mampu maraton.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

cik Gugu,
wah!! caj rm700 tu tak terpakai tauu!! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Caliph S,
.. dan tak kacau hidup org lain. :)

blog-tips-kurus berkata...

Alif H,
fiwit! fiwit! hehe!

blog-tips-kurus berkata...

Hana A,
itu benar.. selagi tak baca entry gosip. haha!

blog-tips-kurus berkata...

Semut S,
kosnya mahal tu. kot ade private jet kan best...!! ;)

blog-tips-kurus berkata...

Papa M,
haaaaaa... lama tak dengar istilah 'lebam' tu. ;)

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
Tok Najib kabo, tak tepat caj tu tok.. hhhmmm...

blog-tips-kurus berkata...

Incek Fik,
biasa laaaa... dunia sekarang kan materialistik! 'take it or leave it!' ;)

NurMisnan berkata...

ada masa jenguk2 ler sahabat2 tuh.. aku pun kadang2 terkehel gak.. hik3.. tapi itu sbb guna intense debate.. saper tinggal komen confirm aku jenguk diorang dgn n3 terbaru..

akubukanronaldo berkata...

Blogwalking sampai 10,000 langkah setiap hari mampu menguruskan kita!!

blog-tips-kurus berkata...

Nur M,
macam best je intense debate tu. :-)

blog-tips-kurus berkata...

bukanRonaldo,
jadi sakit pinggang wo!! ;)

ABU berkata...

sampai tak blog aku.. :P

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
mesti laaaa... in the list! :-)

Sop berkata...

rajinnya BW sampai 600 blog
huhuhu

Fendy berkata...

blogwalking sejuta langkah di sini....hehe

LinkWithin

related posts with thumbnails