Sabtu, 9 Oktober 2010

Tips nak GEMUK - Mari Berenang!


Life must goes on...

Ku tinggalkan 5 Okt, sekarang ialah 9 Okt, 1.35 pagi waktu GH (Hidup mesti diteruskan ok!, even countdown to 2011 is just around the corner & yet my mission is still incomplete!!)


Suasana tenang & nyaman ini sesekali dicemari oleh bunyi zzzz...
(iaitu bunyi jiran2 bilik depan kiri kanan ni berdengkur kuat sangat! mesti sebab depa tidur terlentang atau obes atau leher depa pendek?)
Jangan ambil mudah sebab dengkuran luar biasa ini mungkin tanda2 anda berpenyakit & menyusahkan orang ramai! arrrgghhh!!!!

Tika & saat ini, bukan bab dengkur yang nak diutarakan tetapi ingin berkongsi tips nak GEMUK. Jangan betulkan skrin anda sebab ini memang blog tips KURUS tapi atas permintaan terakhir beberapa 5-6 org rakan bw (nama2 akan diteg kemudian!), maka ku perturunkan jua petua itu. Sedia semua, mari kita lihat cara mudah nak gemuk seperti aksi mendebarkan berikut. jeng! jeng!

jari telunjuk jari hantu ialah V=Victory!
(aksi biasa kanak-kanak yang belum ambil UPSR)
 1) Berenang sambil makan-makan bersama sepupu sepapat!

Bocah-bocah, sila minta ibu masing-masing sediakan beberapa wadah makanan lazat seperti BBQ & ubi kentang gembira digoreng sebab ia banyak kolestrol untuk gemuk. Kami sangat gembira memakannya sambil chit chat! Kami kecil lagi, tak pandai mengumpat & berikrar x akan mengumpat. dun wori!


ahli kelab renang NONEM!
 2) Menyertai kelas renang NONEM.

Disebabkan kelas ini tak do lesen & name glam, suke ati korg la nak dtg ke tak. Janji bayo yuran sebab bisnes is bisnes! Alaaa...duit banyak, drpd beli rokok baik join the club. Bole masuk SKT or CV! ('swimming pool kartun' sedang diisi air..Dijamin tiada yang lemas w/pon x b'lesen sebab sangat cetek!)


dalamnye banyu ne..mari posing!

3- Amalkan tidur selepas makan berat (nasi putih yg byk kanji & lauk pauk tanpa sayur).

4- Selalu stay up sambil mulut kunyah jajan kudapan.  Makan nasi pon ok!

5- Jgn sarap tapi makan heavy lunch, dinner & late supper!

6- > makan, tidur, tengok tv, ngadap lappy~bw! < senam.

7- Jauhi tangga, mesti guna lif & parkir kenderaan dekat lif.

8- Jangan minum air jarang. Air mesti manis dan berais!

9- infiniti : Buat yang atas tu dulu. Bagi banyak belum tentu buat.
Testimoni bole rujuk cik 3G http://jumir-myspace.blogspot.com/. Betul, tak tipu! baik punyaaa..!!

* Jangan ikut petua di atas sebab itu gemuk tak sihat. Tips Gemuk Sihat akan ada nanti. Insya Allah..!

10 ulasan:

bdk johor berkata...

cik kak, tips utk kurangkn pewot muncit cam en keli ade tak? hahaha

blog-tips-kurus berkata...

wahai bdk jhr,
patutnye beliau la tanye sdiri. ooo..bff la katakan! ok,semua jenis TIPS ade tp dlm DRAF lg. hrp b'sabar ye:)

mr.curly berkata...

patutla smenjak 2menjak ni cam xkhusyuk je wa nk solat..rupe2nye, si bdk johor ni sebut2 nk wa ye.. hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

tips paling berkesan yang di akui ramai..terbaek ...wakakakaka

~cik tiram~ berkata...

haha...terbaek laaa...:D
tengah amalkan ni..:D

blog-tips-kurus berkata...

btutalsolo (byknye dot!)
'paling berkesan' untuk cepat obes ~ park at your own risk!

blog-tips-kurus berkata...

cik tiram,
JANGAN! JANGAN x amalkan!

blog-tips-kurus berkata...

incik keli,
klu lu solat kat surau bwh umah tu,kompem > khusyuk & tawaduk..mmm...suami soleh sape tu?!

blog-tips-kurus berkata...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o.
minta maaf salah eja nama anda. RALAT!

aman_arab berkata...

aku dah lama dah buat tips no.3 sampai 8 tuh..tapi tak menjadi2...badan still papan sekeping gak..

LinkWithin

related posts with thumbnails