Isnin, 18 Oktober 2010

BAJET 2011 - tips jimat petrol & pre-paid

Setting the Stage for Growth - The Star 16102010

Budget 2011 that lays the foundation for Msia to become a
high-income nation will centre on 4 key strategies:

1-Reinvigorating Pte Investment - merancakkan pelaburan swasta
2-Intensifying Human Capital Development - membangunkan modal insan
3-Enhancing Quality of Life of the Rakyat - meningkatkan kualiti hidup rakyat
4-Strenghtening Public Service Delivery - memantapkan penyampaian perkhidmatan awam

**betul ke terjemahan aku tu? JOWO x pas, English pon ala ala je.. name je anak Wak Salleh!

Bajet 2011 korang da buat?
mmm...sekarang ialah zaman berjimat-cermat. Tol x naik
(tol Phg x masuk list!).
& ada 300 jenis barang yg tax-free..perfume, henpon akan murah tapi harga minyak mesti naik sebab bergantung kepada harga minyak dunia. Bukan gov kita tetapkan sendiri yek!

So, dengan bangganya nak bagi TIPS PETUA:
a) utk korang jimatkan penggunaan minyak,
    terimalah incik MAX POWER made in JAPAN. ($$ back gerenti!)
    korang boleh call suspek di bawah (abg ipar aku dgn bininye=akak aku!).
     Nak testimoni pon ade. bole shout Pn Pensyarah yang kerap
     berulang-alik KL-Penang ni http://aqmaralbi.blogspot.com/ (akak ipar aku)


call Yusli 010-3344 246/245

b) nak jimat pre-paid sambil buat side $$?
    bertukarlah kepada pre-paid incik XOX.
     Starter pack-RM8.80, FoC 150 SMS x 12 bulan to inter XOX &
     Celcom line.  bole cek sini XOX
call Yusli 010-3344 246/245
*Jangan segan silu untuk call/SMS /shout depa ye.
  Bgtau je depa bahawa  korang ni peminat tegar aku, ceh!!
  Mesti dpt diskaun-$$ sedare!

c) Tanam sendiri bahan-bahan masakan.
   Contohnye beli sepasu cili yg dah byk buahnye cam gmbr ni.
   Baby aku ni bername LOLO, DOB=10102010, POB=Kafu Kepong.

Lovely LOLO, lebat cilinya...
close-up my LOLO..

* Sungguh menawan kan? tepuk dahi tanya akal masing2 yek! hihiii..
   Selamat Mencuba!!

2 ulasan:

amani berkata...

mak ckp keciknye pokok:)

blog-tips-kurus berkata...

aeee...
gedi la mbok!!
enek > 13 biji 'lombok rawit' ne..

LinkWithin

related posts with thumbnails