Jumaat, 23 Mac 2012

Tips Merapi Misai

Korang ada misai? Soalan ini tentunya bukan untuk wanita. hehe!

pinjam gambar blogberitabenar..tq!

Cara-cara merapikan misai:
1. Sikat misai menghala ke bawah. Guna sikat kecil je.

2. Syampu misai atleast 2 kali seminggu. Guna syampu biasa je & macam cuci rambut.

3. Untuk lembutkan misai, gunalah perapi rambut.
*tak perlu perapi khusus. Guna wax misai untuk kekalkan bentuk misai.

4. Rajin-rajinlah potong misai guna gunting kecil juga.
*Potong misai semasa ia kering je.

5. Sapu krim pelembap pada kulit yang ditutup misai.
*Rambut pada muka mengeringkan kulit.

Sekian menurut Doktor Gaya Kosmo. Sebarang surat-menyurat kemusykilan, sila tujukan terus kepada beliau.. Selamat trim misai korang!! (>.<)
*Kosmo 20 Mac 2012

*Bagaimana dengan result SPM 2011 anda?
Elfira Loy dah kena Panggilan Hangit Hotfm pagi tadi. Nasib baik korang bukan artis..

*Agak-agak Proton nak bagi nama ape kat P3-21a tu yek??!!

*Aku tak pernah p tengok F1 Formula One tu. Masuk litar Sepang tu pon tak pernah.
Situ panas kan?? (tu yang gadis litar F1 Formula One kena pakai cekci mekci...!)

41 ulasan:

dill berkata...

kene suruh Orlando bace ni. hihi

dill.

JD Jen berkata...

tu misai ke tanglung?

tehr berkata...

Aku tak ada misai
Tak mahu simpan, geli je rasa

akubiomed berkata...

Kalau misai macam misai kucing macamana hendak merapi? :-)

blog-tips-kurus berkata...

dill,
ehem! ehem! suh dia buang terus je.. hohO!

blog-tips-kurus berkata...

dill,
ehem! ehem! suh dia buang terus je.. hohO!

blog-tips-kurus berkata...

JD Jen,
haha! ce teka! ce teka! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
eh! org laki pon geli???

blog-tips-kurus berkata...

bro akubiomed,
suruh kucing ajarkan.. hehe!

Zulkifle Othman berkata...

salam..
kalau yang misai2 kucing tu
tak payah syampoo dah kut..
takut luruh habis apa yang ada nanti..he he

Boni JLL3 berkata...

owh..nice sharing..hehe..tenkiu :)

~SaL IjOu~ berkata...

hebak ah misai uncle lam gamba tu~ =p

Uncle Jonni berkata...

aku cukur misai... baru nampak muda remaja... kehkehkeh...

LadyBird berkata...

akka... lady x de misai.. hihihi... :P

ghost writer berkata...

tak suka pakai misai. semak jer.. :D

ABU berkata...

Aku selalu je potong misai aku.. Tak Suka simpan hehe.. Ada misai nampak mcm orng tua la haha..

aleen aiden berkata...

ya ampun, itu misai ke spring?? keh3

MaryaYusof berkata...

As salam Tips,

Akak tak suka lelaki bermisai, kumis sikit2 dah le...hehehe... Tp Dato' Siti sukalah...hahaha :P

Pernah ada jumpa seorang pakcik bermisai lebat... bila minum teh terlekat kat misai...eeeuuuuw, geli! yuck! hehehe ;)

Telor Power berkata...

tak pernah ada misai.rimas

L berkata...

info yg bagus bila L ada misai nt.. huhu

jom tambah ilmu sambungan.=) http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/babi-puncanya.html

Boni JLL3 berkata...

datang lagi..ni nak gtau..sambungan da siap da..sila la terjah.. :P

Suhami Ahmad berkata...

nasib baik atok xdop misai...eh

madammondoq berkata...

terpikat i dengan misai mamat tu.. hehe..

logorithm berkata...

Ada tips merapi goatie? :-)

blog-tips-kurus berkata...

Zulkifle O,
waa'laikumussalam wbt.

noted. hoho! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Boni,
ok. buat ke? hihi!

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
mahal tuuuuuu... ;)

blog-tips-kurus berkata...

Uncle J,
kah! kah! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Lady B,
iye ye.. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

Ghost W,
pulaaakkkk... hihi!

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
bermisai tu mcm awet tua le yek??

blog-tips-kurus berkata...

Aleen A,
inovatif tu. hoho!

blog-tips-kurus berkata...

sis Marya Y,
haha!
tersedak Dato' tu..

kalau bermisai tu, kenalah jaga elok-elok kan..! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
ooo gitu... :-)

blog-tips-kurus berkata...

L,
berhajat le ni ye? hihi!

blog-tips-kurus berkata...

Boni,
tq! tq!
insya Allah, i'm coming.. (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
kot dah tua nanti.... ;)

blog-tips-kurus berkata...

madammondoq,
haha! auuuwwww!! ;)

blog-tips-kurus berkata...

bro Logo,
maaf.. tiada lagi. ;)

budak penjara berkata...

wa xde misai beb..haha

blog-tips-kurus berkata...

budak P,
ok. hoho!

LinkWithin

related posts with thumbnails