Jumaat, 3 Februari 2012

Lelaki Buncit Berisiko


Jangan buncit-buncit tau!!

Lelaki buncit menghadapi banyak risiko kesihatan.
(Ayat di atas adalah sangat klise)
Lelaki yang sudah berkahwin biasanya tidak akan berasa apa-apa walaupun berat badan serta saiz pinggang makin bertambah besar.
(Ayat di atas juga klise)

Lemak terkumpul pada pinggang boleh jejaskan fungsi organ di perut. Ini ialah 'lemak pembunuh!!'. Lemak pinggang ini meningkatkan risiko sakit jantung, kencing manis, masalah pundi kencing, darah tinggi dan kanser usus.

Syor:
1. Senam aerobik tanpa henti selama 20-30 minit untuk tingkatkan kekuatan jantung.
2. Lain-lain aktiviti fizikal yang bagus untuk kesihatan. (klisenyaaaaaaaaa...!)

*Selamat Menyambut Maulidur Rasul. 

*credited: Wanita Jun 2010

32 ulasan:

akubiomed berkata...

Perlu buat seat up untuk mendapatkan 6 packs. :-)

Asrul "iLham" Sany berkata...

boroi.... itu... seksi... hahaha

-gedek! berkata...

komen asrul sangat ada kebenarannya...

Azham Vosovic berkata...

Akak....jom buat senam seni hahaha

AmirFX berkata...

Hari klise sedunia.. haha.. Jom eksesais!

blog-tips-kurus berkata...

bro akubiomed,
dah tauuuu.... tapi tak buat pon!! ;)

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
ok mr sexy!! (",)

blog-tips-kurus berkata...

Uncle G,
hhhmmmm... ayat oleh para pemilik perut sexy..

blog-tips-kurus berkata...

Azham V,
jom! yg sawai tu paling best!!

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
tengah ujan ni. pospon le dulu. hehe!

zulhilmi tempoyak berkata...

wuaaa...
nk kene kuruskan ni..
wajib...huhuhu

blog-tips-kurus berkata...

Zul tempoyak,
selamat berjuang wahai Zulhilmi. hoho!

Uncle Jonni berkata...

aku tak boroi... cuma kurus kering...
wakakakakaka...

zulkbo berkata...

salam..
kalau Mrs asyik masak sedap je
untuk makan malam..faktor kerja juga
balik kerja dah lewat malam..tak makan nanti..sakit hati pula..kata tak nak jamah makanan masakannya..bila dah jamah..bertambah pula..maka beginilah hasilnya..

Telor Power berkata...

sungguh menakot kan aku....bila baca. dah lah kadar kolesterol tak tahu lagi sama ada dah ok ker belum nie plak dgr berita begini.

khaifaiz berkata...

alamak... aku kena bersenam juga ni

haikal blank berkata...

ok. aku dah rasa aku dekat dengan hospital dah ni. dekat dah ni. HAHA

entah bila semangat tu nak ada untuk kurus.

adanaberkat berkata...

assalam..memang lelaki yg dah berkahwin tak hirau ttg perut sbb mungkin pasangan juga sama gebunya haha..hirau bila perut mula senak sebab seluar dah ketat..siksa bila nak bernafas..fuh!

ABU berkata...

kalau boncet sikit sikit kira tak hahahaha

ghost writer berkata...

itu semua selalu dilakukan.tak buncit pun kalau tak lakukan senaman utk kuatkan jantung atau pemilihan makanan yang salah,tak mustahil sakit jantung serang orang yang tak buncit.eh,bukan dah banyak kes ker?

contoh:pemain2 bolasepak profesional.

MaryaYusof berkata...

Mmg klise kan... hehehehe

blog-tips-kurus berkata...

Uncle J,
hhhmmm... tengok katon dah tau. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
beringat sebelum kena. :)

blog-tips-kurus berkata...

KhaiF,
selamat bersenam dgn gigih! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Adana B,
waa'laikumussalam.
biasanya macam tu le. hihi!

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
haha! kira sendiri lah!!

blog-tips-kurus berkata...

Ghost W,
even depa pro, tapi sebab arak, kot!!
kenalah jaga pemakanan + rejim senaman. (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

Marya Y,
hehe! haha!

blog-tips-kurus berkata...

bro zul,
waa'laikumussalam.
alasan berasas tu bro. hehe! sila tangani dengan > bijaksanasini ye. :)

blog-tips-kurus berkata...

Haikal,
kalau si dia yg warning, mesti 'semangat yg hilang' itu akan kembali subur, kan??! :)

Brahem berkata...

selepas aerobik tu yg tak tahannya, pekena teh tarik gelas besar, roti canai 2...

blog-tips-kurus berkata...

Brahem,
salah sifir tu, penat je joging tadi.. (",)

LinkWithin

related posts with thumbnails