Friday, October 21, 2011

Tips Jadi Tangkas


Semakin berusia, semakin perlahan tahap kecekapan/ketangkasan diri. Berikut diturunkan rahsia mengasah skil masing-masing. Buat kat rumah je, tak payah p gym pon!

1. Cuba tangkap pen yang jatuh.
AMARAN: Sila guna pen yang dah rosak/habis dakwat. Nak thrill lagi, cuba jatuhkan dari aras yang lebih tinggi. Ia akan menajamkan koordinasi & melatih otak untuk bertindak pantas.

2. Baling bola tenis ke dinding
Cuba test, seberapa pantas boleh tangkap semula. Guna bola bukan tenis pon ok je.

3. Join kelas pertahankan diri untuk dptkan latihan pakar.
Sangat murni usaha ini.. (>.<)

Contoh bergambar tidak disediakan. Harap maklum.


*(Cosmopolitan Jul11)

30 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

turun naik tangga setiap hari

:D

NasQ said...

hoho... nak tangkas gak ni... stamina kena jaga... dah dekat dah ni... berdebar la...

dill said...

saye perlukan tuan blog buat demonstrasi dulu ye. jadi saye akan lebih bersemangat!

dill.

HEROICzero said...

haippp ! haipppp !

Unknown said...

yezzaa... kena praktis hari2 ni... yeaahhaaaaa

Unknown said...

kurangkan blogging--boleh tingkatkan ketangkasan tak? hehehehe

akubiomed said...

Setiap Jumaat, saya dan rakan-rakan akan bermain Badminton

Abu Bagi said...

wah hebak.. aku mmg nak tankas..tapi tak tangkas2 sampai skng.. blh la guna tips ni heheheehe

ghost said...

test jatuhkan diri kita dari katil 2 tingkat,tengok berapa pantas kita nak bangun balik.

Cikli said...

orang tangkas sembahyang di awal waktu.

LadyBird said...

cekap dan tangkas.. melatih minda dan fizikal lah ni..

blog-tips-kurus said...

AiS,
bagus! berapa tingkat tu ye..? ;)

blog-tips-kurus said...

TK,
hoho! bukan pgantin laki relax je ke.. ;)

blog-tips-kurus said...

dill,
aiyakkk!!! sila bayangkan sahaja yek. lalala!! >.<

blog-tips-kurus said...

HEROicZ,
hhhmmm... motifnya? (^.^)

blog-tips-kurus said...

KhaiF,
practices make perfect!! bravo! *.*

blog-tips-kurus said...

Azham V,
u start it first, then share. ok? :-)

blog-tips-kurus said...

akubiomed,
aktiviti sihat! tahniah w/pon sekali seminggu. :-)

blog-tips-kurus said...

Abu,
HEBAT betul niat kamu itu.. :)

blog-tips-kurus said...

Ghost W,
mudah-mudahan masih berupaya untuk bangun.

*should be NO problem 4u!

blog-tips-kurus said...

Cikli,
yes! sangat tepat lagi menepati waktu.. :)

blog-tips-kurus said...

LadyBird,
yup! test diri sendiri.. :)

farz zull said...

ganti pen dengan botol sos/kicap untuk effect lagi extreme...haha! tiru cam Mr & Mrs Smith...;P

Zik said...

practice main ping-pong boleh jadi tangkas tak??? hehe

AmirFX said...

Nunchaku dan badminton boleh gak cuba.. Jom main badminton!

blog-tips-kurus said...

farz z,
bawahnya lapik tilam yek. hehe!

blog-tips-kurus said...

Zik,
rasanya semua games boleh latih kita jadi tangkas & fokus.. :-)

blog-tips-kurus said...

Amir,
jooommmm!!! (dalam mimpi ye. hoho!)

Unknown said...

atok nak belajo kerate leh?

blog-tips-kurus said...

atok SA,
tomoi lagi best le atok.. (>.<)

LinkWithin

related posts with thumbnails