Sabtu, 22 Oktober 2011

Petua Jaga Bawah Lengan


Bawah lengan ialah bahagian ketiak.
(Kot le kalau ada yang keliru. hehe!)

Antara petuanya ialah:
1. Banyakkan minum air.
2. Mesti pakai baju yang bersih.
3. Guna sabun/mandian yang ada anti-bakteria.
4.Gosokkan potongan ubi kentang segar pada bawah lengan. Biarkan kering sebelum dicuci.
5. Guna deodorant/batu garam kristal yang khas untuk kegunaan ketiak.

*Mingguan Wanita & cartoonstock.com

#Tak tergamak nak cuba no.4 itu. Sayang le.. kentang russet kan sedap dimakan! (>.<)

53 ulasan:

dill berkata...

menarik. tapi takkan gune kentang. daripada gosok kat ketiak, lebih baik letak kentang dalam sup ayam. ahaks

dill.

logorithm berkata...

Tajuk yang lebih menarik untuk entri nih sepatutnya 'Petua jaga ketiak'. Buwehehehe...

Kalau sayangkan kentang tuh selepas menggosoknya di bawah ketiak, why not buat french fries? Gerenti lebih sedap. Buwahahaha! :-p


Terbaru dari Logokoko:

[U] Kesian budak nih...

[U] Tersepit lift

[U] Strawberi pelik

blog-tips-kurus berkata...

dill,
setuju! tak sangka ada petua guna kentang untuk itu.. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

bro Logo,
haha! tidak sampai hati lo..

*u sanggup?? (",)

AmirFX berkata...

Gila kentang la idea nombor 4 tuh... haha..

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
haha! tapi mesti dah ada testimoni tu.. :)

-Incek Fik- berkata...

Jangan lupa sunnah cabut bulu ketiak hehee..

ABU berkata...

hahaha ni mmg sensitip.. kalau dekat dgn orng bau badan/bawah ketiak.. aku pening/ rasa nak pengsan..

blog-tips-kurus berkata...

Incek Fik,
iya! antara sunnah hari Jumaat. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
owhh!! sungguh tidak suka berada dalam situasi itu!!

techie87 berkata...

tulah kentang lg sedap dimakan huhuhuh

xleh tukar dgan lain ker?
halia ker hehehe

mr.Jawa>>new entry>>entry baru >> "Tudung cam kristian. Relaks sudah." :P

blog-tips-kurus berkata...

techie87,
haha! petua majalah tu guna kentang je. :-)

lieynanilaz berkata...

selalu amalkan yg no.5...

Tukang Karut berkata...

tak nak cuba petua ni pasal ada kajian kata bau ketiak boleh menenangkan stress wanita.... hahaha...

Zik berkata...

mana nak cari batu garam... kristal

zulkbo berkata...

salam...
ermm..membayangkan, menyapu
kentang di ketiak..jangan lupa buang kentang tu..nanti Mrs terambil buat gulai pula..adehh..aromanya bertambah kari kambing nanti..he he

Fina Fento berkata...

ahaha..sama la tips kita..cuma cara je berbeza :p

IMANSHAH berkata...

mujo tak de bau

~SaL IjOu~ berkata...

alamak..baru je lepas makan kentang~ (--")

Denaihati berkata...

baca tajuk, x terpikir bawah lengan tu ketiak. No.5 tu penting n kena jaga. Kalau lagi hangit bau, kena pakai yg lagi power punye deodorant.

Cikli berkata...

ingatkan nak jaga tricep biar berketul

Asrul "iLham" Sany berkata...

kah3.... kentang masak sup cam dill cakap tu sodap

:D

Suhami Ahmad berkata...

hihi, jangan ado yang gosok pastu buat french fries kentang yang sama udoh ler....

Hanie_Dew berkata...

hihiihhi..selalu guna deodorant je lew senang.

Nur Misnan berkata...

kentang untuk putihkan ketiak yg gelap
kalau potong nipis2 kemudian lekatkan e muka
blh buat kulit cantik dan gebus...

blog-tips-kurus berkata...

lieyna,
same.. hehe! :-)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
haha! lepas ni kan anda boleh buat eksperimen. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Zik,
ada dijual di farmasi. :)

blog-tips-kurus berkata...

bro zul,
waa'laikumussalam.
kalau bro sendiri je yg makan, takpe kot! kalau Mrs, kesian dia.. haha!

blog-tips-kurus berkata...

Fina F,
hehe! kebetulan.. :)

blog-tips-kurus berkata...

ImanS,
mujur... (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
dah hadam la yek? hoho!

blog-tips-kurus berkata...

DH,
hehe! pemakanan pon kena jaga. :)

blog-tips-kurus berkata...

Cikli,
amboiiiii...!!! bodybuilder yek? ;)

blog-tips-kurus berkata...

AiS,
begedel kentang pon sedap! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
tak de orang la yang sanggup buat.. (^.^)

blog-tips-kurus berkata...

Hanie,
senang & berkesan! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Nur M,
ooo.. boleh yek? thanks! :-)

Raden berkata...

nk cube yg no 4 tuh..pahtu goreng n bagi org makan

LadyBird berkata...

gosokkan ubi kentang tu tuk lembutkan kulit ke ek?

Gen2Merah berkata...

oooo macam tu.... hehehehe.. saya nak jaga ketiak saya laa.. (",)

delarocha berkata...

klu sayang, pas gosok, kentang tu leh dibuat masak kari. ahaksss

akubiomed berkata...

Saya tidak mengunakan deodorant kerana melekit sebaliknya garam kristal

blog-tips-kurus berkata...

Raden,
ish! ish! kesian 'orang' tu.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

LadyBird,
mungkin ya kot! tiada keterangan lanjut pada majalah itu.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

Gen2,
selamat menjaga ye. hehe!

blog-tips-kurus berkata...

delarocha,
kari kentang special!! hoho!

blog-tips-kurus berkata...

akubiomed,
garam kristal tu lagi bagus rasanya, kurang bahan kimia..

sahromnasrudin berkata...

guna la dedodorant mahal2..konfem wangi senantiasa heheheeee

teha berkata...

hahhaa ! betol2.. yg no 4 tu xsnggup rse !

ORLANDO AHMAD berkata...

gune french fries

blog-tips-kurus berkata...

SN,
hehe! pasti ye.. (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

teha,
haha! tak de orang sanggup le. ;)

LinkWithin

related posts with thumbnails