Sabtu, 15 Disember 2012

DIY Scrub Gula Putih Untuk Bibir & Body




Sila peduli dengan gula putih hotel

Selalunya gula putih asyik dianak-tirikan. Kesian gula putih..
Lepas baca artikel dari my.specials.yahoo.com di bawah ni, terus berikrar nak kutip gula dalam bilik hotel yang selama ini dipandang sebelah mata tu... :-) 

White sugar is something many of us would want to avoid, but it’s actually one of the best beauty fixes in your kitchen - it’s great for exfoliation. Sugar scrubs are gentle enough for your skin or your lips. All you have to do is rub a handful of sugar into your skin, using a soft cloth.

*Tip: Mix some sugar into your body wash and enjoy the exfoliating process.

P/S: Macamlah selalu tidur di hotel.. (>.<)

credited: my.specials.yahoo.com






17 ulasan:

Lady Windsor berkata...

Tq lalink, nanti I nak buat. Selalunya I ambik dan simpan je kat rumah..lepas ni boleh guna scrub body and lips kan...nanti boleh dapat bibir macam kak Nita Sarawak tak? Hihi...

Telor Power berkata...

scrub lips utk apa eh BTK?

kalau pakai garam boleh tak?
(nak tahu mcm nak buat jer aku ni dgn benda2 memanjakan diri)

Remy hazza berkata...

tak elok mkn gula byk sangat!...he3
mcm iklan pulak....

blog-tips-kurus berkata...

LW,
itu kena tanya beliau maaa...

*selalu ambil tu guna ke tak?
:-)

blog-tips-kurus berkata...

Telor P,
untuk lips elok guna gula.

kalau garam, untuk body. boleh detox tu.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Remy H,
untuk sental je tau!
(>.<)

LadyBird berkata...

kalau lady g menginap mane2 hotel or chalet.. mesti ambik semua.. hehehehe.. tabiat dah..

LadyBird berkata...

kalau lady g menginap mane2 hotel or chalet.. mesti ambik semua.. hehehehe.. tabiat dah..

Wak Gelas™ berkata...

wak pon selalu buat air teh sendiri dlm hotel kekadang.. ahhHHKs

Hanie Dew berkata...

scrub pakai gula? ouch..tak sakit ke.

ps: gayat la jugak naik cable car tu.tp camera yg ada menenangkan fikiran dan hati..muahahaha..

Tukang Karut berkata...

makcik, senyap je sekarang ni...

boni kacak berkata...

sambil sental sambil minum..hahaha

blog-tips-kurus berkata...

LadyB,
same.. hehe!

*pastu tak guna pon... ;)

blog-tips-kurus berkata...

Wak G,
masak je air kan.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

Hanie D,
gently tau!

:)

blog-tips-kurus berkata...

TK,
sangat tidak 'percuma' sekarang ni.. huhu!

blog-tips-kurus berkata...

Boni K,
eeeewwwwww!!
nanti terminum air sabun!!

LinkWithin

related posts with thumbnails