Isnin, 7 Jun 2010

tips to release your tension

terdapat banyak tips untuk mengurangkan tekanan perasaan anda.

- luahkan pada seseorang yang anda percayai. jangan disimpan dalam hati apa yang digeramkan sangat tu.. jangan makan hati berulam jantung! sila cari bahu untuk menangis ya!

- kalau ada borang maklum balas, sila gunakan saluran itu sebaik mungkin (komplen dgn jujur!) kalau tak, management tak tau sejauh mana kualiti servis depa.

- tengok TV especially kartun! sangat best terapi menonton kartun ini. Senarai kartun kesayangan saya ialah Upin Ipin, Keluang man, Kampung Boy, Shaun the Sheep,Untalkative Bunny, Detective Conan, Oggy & the Cocroaches & Shin Chan! :)

- baca komik: Conan, Doeramon, Ujang & Gila-gila (masih relevan!)

- makan! ais-krim, coklat, desserts, jajan etc... prosedur ini boleh memberi kesan yang berbeza kepada individu. AWAS!

- bersenam: on aerobic cd & lompat2 lah ikot instructor tu ye. bersenam dgn iringan muzik mmg best. Sebab tu Sehati Berdansa tu bagus utk pasangan suami isteri. hehe..

- 'beli tingkap': ni pon ade risiko gak. sbb selagi tak BELI, x puas hati.... so mesti beli gak tapi hadkan kepada seminimum mungkin ye. jangan bawa credit card!

- surfing n blog': ni aktiviti orang sekarang,tak kira umur..janji ada alat yg lengkap. Cuma sila kawal diri untuk melayari laman yang bermanfaat sahaja. U r what u eat! hoho..!

- itu je dulu..lain kali tambah lagi. lain orang lain caranya..

* layan moero attack pon best!

Tiada ulasan:

LinkWithin

related posts with thumbnails