Ahad, 15 April 2012

Blog Lawan Facebook

asyik  baca terbalik je....

.....
entry terakhir sebelum 'hibernate' ialah 27 Mac 2012.
Sekarang udah masuk 15 April 2012, masih lagi tahun yang sama..

Mengadap komputer riba tatkala waktu tidur manusia normal adalah sangat tidak baik untuk kesihatan kita. Kalau kurang tidur yang berkualiti, kita boleh jadi obesiti dan berisiko dapat diabetis. Apa kena-mengena tidur dengan obes & diabetis??

Malasnya nak nak cari fakta yg tepat.. Kalau tak silap, kurang tidur akan ganggu kadar metabolisme kita.  Lemak gagal dibakar untuk jadi tenaga sebaliknya bertukar jadi lemak degil.  Itu hanyalah teori aku.. lalala!!

Tajuk Blog lawan Facebook. Mana hujahnya?
hhhhmmm... itu ialah atikel daripada majalah IK=INSPIRASI KEJAYAAN=IRFAN KHAIRI=www.ik.com.my kenal kan?? Beliau dah terbitkan majalah sekarang ni, berharga RM6 di Semenanjung Malaysia.

Memandangkan dah ade amaran Hak Cipta Terpelihara pada majalah IK Inspirasi Kejayaan ini, makanya eloklah anda beli di kedai yang berdekatan. Tapi beliau pesan, gunakan kedua-duanya sekali (media sosial). Sekian..

*nak start blogwalking ni. ready red carpet, ayam golek, kambing bakar, bla bla..  :-)




64 ulasan:

❤ Kyu ツ berkata...

Kalau tak silap, kurang tidur akan ganggu kadar metabolisme kita. Lemak gagal dibakar untuk jadi tenaga sebaliknya bertukar jadi lemak degil. Itu hanyalah teori aku.. lalala!!

bestnya kalau benda ni betul. sebab susah nau nak gemok!

akubiomed berkata...

Alang-alang buat blog walking red carpet lajak ke blog saya sekali. :-)

AmirFX berkata...

Nak bagi ayam golek nanti bergolek2 lemak dalam badan kang.. haha..

Lady Windsor berkata...

yuuhuuu...haaa lama x update kan. Betul3x! kalau x cukup tidur, metabolisme terganggu, bila metabolisme terganggu, proses yg lain2 juga akan terganggu. Bukan setakat tidur cukup saja yang penting, makan mengikut jadual masa yang sama juga perlu supaya semua organisasi badan dapat menerima tenaga dan bekerja dengan aman damai kan...u cemane ni i x kurus2 juga ni...hakhahak!

Waqheh berkata...

keh3...sediakan red karpet yg tak tahan tu....ok kambing golek dah ready...

Rain berkata...

hai comel yang ngah baca buku!

aaaaaaa.. bbbbbbbb.. cccc..

hajimete berkata...

gituuu..

tehr berkata...

yang mudah nampak
bila kurang tidur, mata merah
macam payah nak buka je

Latifah berkata...

Terlebih tidur juga adalah tidak baik untuk kesihatan... hahaha...
Owhhh... lamanya tidak berjalan-jalan baca blog :(

*rasa nak delete je blog... ekekeke..

blog-tips-kurus berkata...

Kyu,
sungguh bersimpati dengan anda.. mari saya gemukkan! :-)

blog-tips-kurus berkata...

bro akubiomed,
Insya Allah..
selalu samapi sane.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Amir,
kah! kah! sukaaaaaa....! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Lady W,
bagusnya pernyataan itu.. huhu!

*tak kurus takpe, janji jangan obes. ok! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Waqheh,
ade rase 'kambing' tak tu..??? ;)

blog-tips-kurus berkata...

Rain,
pandainyaaaaaaaaa!! hihi!

blog-tips-kurus berkata...

hajimete,
(^.^)... kot!!

blog-tips-kurus berkata...

Latifah,
kan!!??

jom delete sama-sama. hohO!

blog-tips-kurus berkata...

bro tehr,
dan mengantuk lagi. huhu!

dill berkata...

hai tips! lame tak datang. dill sibuk. anyway, how are u?

dill.

ABU berkata...

siapa yg tak kenal jutawan internet tuuu :)

khaifaiz berkata...

kalu ayam golek memang sampai bila2 tak leh di makan... sebab asyik nak bergolek saja

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

lamenye xsinggah sini :)

Malaysia Everyday On Sales berkata...

Hi there. It's a really interesting site that you have there and I really love the posts on your slimming blogging.

Ok, just a quick introduction about myself. I am actually from everydayonsales.com and I have found your website thru google. We are a site that offers information on daily promotion / warehouse sales in Malaysia. I can see that you actually have a linkback to some other site and we are hoping that we can be part of your website, where we would actually want you include our link on your page. Of course you can visit our website www.everydayonsales.com and check us out. We can actually do a link exchange where I will list your site as a friend to everydayonsales and you website link will be put on our site. You will be part of the everydayonsales friends community :) in this link exchange and there will be many campaigns awaits for you.

Let us know whether this is possible and we Let us know whether this is possible and will communicate further on this. Do revert to me and if you do have any queries, let me know. Do hope to hear from you soon.

Regards
Chan @ www.everydayonsales.com (hy.chan@everydayonsales.com)

Cenderahati-Perkahwinan berkata...

Harge tetap ke x leh diskaun ke.. mahal sangat 6 ringgit tu..

ஜ miss klanika ஜ berkata...

mood nk blogging dh kembali ye. sudi la jengah ke klanika ~

Suhami Ahmad berkata...

la iyoko?? kalu cenggitu atok nak start tido kul 9 malam la cenggini...eh

Marya Yusof berkata...

As salam Tips,

Blogwalking rumah akak jom, takde ayam golek, kambing bakar pun xde, tp adelah pudding & simple pancake! :))

run aziluz berkata...

saya lebih tidur pun gemuk :/

btw, thanks komen "sepatu kaca cinderella" saya kat s7w :)

Terbelog berkata...

masalah aku plk
asyk x cukup tido plk
bloging je

http://www.terbelog.com/2012/04/hattan-dikurniakan-gelaran-datuk.html

sitiezahim berkata...

dua dua saya guna...heheheh

blog-tips-kurus berkata...

dill,
Alhamdulillah.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Abu,
kenal gitu-gitu je.. ;)

blog-tips-kurus berkata...

KhaiFaiz,
haha! (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Ti,
aaah le.. :)

blog-tips-kurus berkata...

MEOS,
:)

blog-tips-kurus berkata...

C-P,
harga ape ni ye??

blog-tips-kurus berkata...

miss K,
on off.. hihi!

blog-tips-kurus berkata...

atok SA,
elok le tu!!!!!!!!!! ;)

blog-tips-kurus berkata...

sis MY,
salam..

comiiiinnnngggg... (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

run A,
thanks.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Terbelog,
tegarnyaaaaaa... ;)

blog-tips-kurus berkata...

sitieZ,
seelok-eloknya.. :-)

EmpayarUtama berkata...

Ish masuk senarai juga yang tak update blog yea hehe.

Lady Windsor berkata...

hallo hallo...mila mau hupdet ini melog maaa...xoxo!

d_LA berkata...

ooo..patutla lemak dla degil giler..dla mmg ssh tdo pun...mdh terjaga pun ye jugak..byk keje skang ni, kene kurangkan tdo..huhu

Titisan Hujan berkata...

ok.mahu tido skg!!

Muttallif berkata...

Blog vs Facebook...ikut selera pengguna? Ikut hati pengguna? Ikut skill? mungkin semua.

Kurang tidur memang boleh menganggu tumpuan.

wantong berkata...

saya kurus

obat tradisional diabetes melitus berkata...

semua akan indah ppada waktunya

Giancarlo berkata...

felice giornata .... ciao

Cik SHiNJU berkata...

Patik rindukan tuan belog ini...

blog-tips-kurus berkata...

EU,
hoho! hehe! sape tu? sape tu? (>.<)

blog-tips-kurus berkata...

Lady W,
coming! coming! (.O.)

blog-tips-kurus berkata...

d_LA,
gitulah gaya usahawan wanita bakal berjaya yek.. :-)

blog-tips-kurus berkata...

TH,
nite... :)

blog-tips-kurus berkata...

wantong,
iye....??!! :-)

blog-tips-kurus berkata...

Mutallif,
rasa bersalah kalau tak cukup tidur padahal asik tiduran aje.... ;)

blog-tips-kurus berkata...

OTDM,
mudah-mudahan.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Giancarlo,
tchao!!

blog-tips-kurus berkata...

Cik Shinju,
huhu! sedih.. sedih...

~SaL IjOu~ berkata...

mekasih cik Tips~ ^^

sy pun rindu rakan2 blog juga..InsyaAllah cuti skola nnt sy hapdet new entry n bw kow2~ ;)

Zie Madini berkata...

if zie...zie more prefer BLOG! hehe

blog-tips-kurus berkata...

Sal,
i'm waiting teacher.. :)

blog-tips-kurus berkata...

Zie M,
dah tauuuuuuu!!! hihi!

LinkWithin

related posts with thumbnails