Selasa, 4 Februari 2014

Resipi Shepherd Pie Koboi Paling Mudah Guna Magic Pan je

Entry berkenaan topik resepi sangat digemari ramai.
Lebih-lebih lagi kalau anda selitkan perkataan catchy seperti Sangat Mudah, Simple, Super Easy, Tak Perlu Bakar, Tak Perlu Kukus etc. 

Korang ade magic pan?
Saya pakai magic pan cap IKAN je.
Eksperimen buat shepherd pie ni guna magic pan sebab malas guna oven yang banyak prosedurnya.. Maklumlah, rumah tak siap!


shepherd pie koboi guna magic pan

Shepherd pie muat 6 cups guna magic pan

Rupa parasnye macam di atas je.

Step 1 masak kuah spageti instant tu. Letak minced beef.. 
Step 2 buat mashed potato. Guna russet potato untuk rasa yang lebih sedap.
Step 3 Letak sesudu mashed potato dalam aluminium cup macam gambar di atas tu. Then letak inti spegeti beef, next letak lagi mashed potato. 
Step 4 Sapu kuning telur atas mashd potato tu. Tak bubuh pon sedap.
Step 5 Bakar atas api dapur dengan api yang kecil je. Agak-agak le nak berapa minit bakar sebab semuanya dah masak tu..
*Saje nak gempak, tu yang guna magic pan..

Resipi asal ambil dari blog cikepal.blogspot.com
Gambar shepherd pie dalam blog beliau memang menggiurkan!
Terima kasih ye enjin google yang telah membawa saya kepada blog cikepal itu.

*saya tak letak daging kambing pon dalam shepherd pie ini..


3 ulasan:

AkuBiomed berkata...

Lain kali boleh ajak makan sekali. :-)

International Directory Blogspot berkata...

Hello I'am Chris
Assalammualaikum...
This is not a spam
Your blog is not on the "Directory Blogspot" ?
With little site offers free website promotion
I invite you to join
You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Represent Your Country
World-Directory is 193 countries in the world! and thousands of blogs
Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
Blog Url
Location Of Your Country In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
Happy Blogging
****************
We follow your blog! Please follow mine
You can forward this invitation to your friends

PLEASE IMPERATIVE !
Registration for the "Directory" blog, are free.
We only ask you to follow the blog. Thank you for your understanding
**********************************************

Last news of "Directory Blogspot" "
Soon we will award the best Fashion blog and psp, Makeup, nails, crafts, handmade, cooking, paintings, home, photography, jewelry

t.a.t.a berkata...

Buat kan utk kita boleh?

LinkWithin

related posts with thumbnails