Jumaat, 14 Jun 2013

Kenapa Mudah Dapat Gangguan ?

Benarkah anak kecil mudah diganggu?

Adakah anda ada pengalaman mendapat gangguan misteri?
Gangguan misteri ini tidak termasuk gangguan seksual.
Mengapa kita masih diganggu sedangkan kita sudah amalkan tangkal ini? 
ish! 
Kita mungkin diganggu kerana diri sendiri!
Maknanya kita sendiri yang menyediakan ruang terbukanya gangguan itu mengenai kita.
Ingat! Pakar penganalisis jenayah pon cakap bahawa jenayah berlaku bila ada ruang dan peluang..

Ini antara contoh sebab kita mudah diganggu:

1. Makan atau lepak di kedai makan pada waktu senja.
~Sebelum maghrib mesti dah masuk rumah, ok!

2. Ke pasar raya dan pasar malam membawa anak kecil.
~jangan jadi orang pertama dan terakhir masuk ke pasar..

3. Tidak amalkan ayat-ayat pendinding diri.
~kena istiqamah baca ayat pendinding diri seawal pagi hingga sebelum tidur.

4. Masuk ke dalam rumah tanpa memberi salam.
~Sebut nama Allah bila nak masuk rumah dan sebelum makan-part penting ni.

5. Suami isteri tidak membaca doa ketika 'bersama'.
6. Bila sedang marah..

credited: Anis Jun 2013


7 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

btul2 tu..

Tukang Karut berkata...

oooo doa ketika bersama isteri,....oooooo

dill berkata...

moga dilindungiNya.

dill.

the malay male berkata...

kena hati hati.

Umi Nazrah berkata...

yang penting, amek langkah pencegahan. anak2 kecik kan boleh nampak makhluk2 halus. tp zaman sekarang time maghrib keluar tu memang dh jadi common & trend ^_^

boni kacak berkata...

jadi orang pertama masuk dan terakhir keluar pasar pun puncanya juga ye??? saya baru tau ni

Remy hazza berkata...

Tip menarik... mana yg boleh elak... kita jauhkan

LinkWithin

related posts with thumbnails