Friday, January 27, 2012

Mimpi Seram Malam Jumaat

Jom pergi Genting Highlands!!!???


Kenapa pada malam Jumaat  tv asyik tayang cerita seram? 
nak bagi lagi thrill Jumaat Keliwon? Jumaat keliwon tu apa ya??

Ok, malam semalam tidur lewat. Pecah rekod yuuuuuuuuu!! hoho!
Orang cakap, kalau mimpi buruk, elok kita diamkan je. Selain itu, sila ambil tahu serba sedikit berkenaan tafsiran di sebalik mimpi itu. Walaupon kadang kala dikatakan bahawa mimpi itu hanyalah mainan tidur..

Kalau kita mimpi seseorang, tandanya orang itu ingat kita ke!!??
Takpon, pada siang harinya kita ada bercakap mengenai orang itu. Tahun lepas, aku pernah mimpi jumpa Jun Pyo Lee Min Ho (Boys Over Flowers) anda Johan As'ari (Botak Juvana) tu. Takkan depa ingat aku? Aku pon tidaklah obses sangat dengan artis ni. Tapi semalam cerita korea baru dah episod 2 di chanel 391-Wild Romance!! Sukaaaaaa.....!! sebab pelakonnya aku suka!!  Heroinnya nama tak ingat tapi pelakon tu sebiji cam muka Almy Nadia, girlfriend Fizz Fairuz tu. Heronya ialah hero My Girl; Lee Dong Wok (Gong Chan). Bagus tak wikipedia K-Pop aku? kah! kah!

Akhir kata, korang pernah mimpi aku tak? kah! kah! (>.<)

Selamat beramal pada hari Jumaat yang mulia ini...





34 comments:

NasQ said...

aku mimpi jadi kaya...

Telor Power said...

keliwon adalah dlm bahasa jawa, tak silap ia kelendar jawa.(kalau x silap)

tapi malam tadi aku mimpi. aku duduk sorg2 menikmati pemandangan ribut solar.

Unknown said...

mlm jumaat biasanya mimpi indah

akubiomed said...

Pernah tak mengalami Deja Vu. Saya setiap kali melalui pengalaman mesti berdebar-debar kerana ia terlalu real.

farra fajima said...

sy pernah mimpi bertepu tampar dengan Nabil Raja Lawak
siap dia baring2 atas riba sy lg
kehkeh

anys nadhilah said...

hahak ! kalau kita mimpi dorang mean dorang ingat kits , mmg best sgt lerrr , hihi , klik nuff blogtipskurus ni :)

Unknown said...

ye ke org tu ingt kat kita..walaupun kadang2 mimpi tu mengarut..ehehe

LadyBird said...

lady jrg bermimpi..

Unknown said...

Last year mimpi ular besar warna kuning hitam memang menakutkan!

Pembunuh Tanpa Bayang said...

biasanya aku hanya mengingati suku daripada mimpi aku.dan lainnya aku lupa.

ankeljonni said...

aku selalu mengharapkan dpt mimpikn emma watson...

tapi tak pernah tercapai....

huhuhu

blog-tips-kurus said...

TK,
aku sangat suka mimpi itu! (>.<)

blog-tips-kurus said...

Telor P,
badai matahari yek? dengar tak suara aneh itu????

blog-tips-kurus said...

KhaiF,
hehe! tunang orang ni... cepat nikah yek!! ;)

blog-tips-kurus said...

akubiomed,
semua orang pasti pernah mengalami deja vu itu. cuma mungkin ada yg tak perasan je, kan?? :-)

blog-tips-kurus said...

Penagih K,
amboii!! selamat dia dah nikah yek! :-)

blog-tips-kurus said...

CikAnyss,
agaknye laa... haha!
toche bebeh! :-)

blog-tips-kurus said...

chii,
haha! tak de lah!! tapi mungkin... kot!!??

blog-tips-kurus said...

LadyB,
lagi puas tidur tu.. :-)

blog-tips-kurus said...

Azham V,
ulo?? be careful bro. uuuuuu!!!!

blog-tips-kurus said...

Pembunuh TB,
jarang manusia boleh recall 100% mimpinya tu..

blog-tips-kurus said...

Uncle J,
nampak sangat Emma W tu tak ingat kat uncle joni, kan?? haha!

Empayar Utama said...

Ini tips ka? Malam tadi gi nengok Sumpahan Kum Kum seram giler, malam Jumaat lak tu

ghost said...

maksud keliwon tuh lebih kurang macam kitaran hari..tak pasti kalau dalam bahasa jawa ianya dipanggil pancawara.

Abu Bagi said...

aku tak suka sngt tengok cerita seram and horror killing.. suppose to be watching movie make us enjoy.. tp kdang aku tengok jak hahaha

blog-tips-kurus said...

EU,
org laki pon takot antu ke? ;)

blog-tips-kurus said...

Ghost,
kitaran tu time bulan mengambang ke??

blog-tips-kurus said...

Abu,
disokong! tengok tv nak happy!! :-)

Jumir said...

Mimpi....pi Paris...London...kat situ ramai omputeh...takkan depa sume ingat kat aku kot.

syahirooAhmad said...

pernah mimpi kau wehh.. :) time kau pakai tudung ala2 hana tajima. hehe. gurau..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kalau akak teringat seseorg.mlm tue kebiasaannya akak mestii mimpi mlm tue adusssssssssss

blog-tips-kurus said...

Wok J,
abaikan.... ;)

blog-tips-kurus said...

syahiroo A,
haha! tak reti pon nak pakai tudung macam beliau..

blog-tips-kurus said...

Baby Mama,
sampai terbawa2 dalam mimpi mama yek? :-)

LinkWithin

related posts with thumbnails