Selasa, 21 Januari 2014

Red Velvet Paling Sedap Perlis Mari



Kek Hari Lahir Grow Younger
yang paling awal
daripada Pn Syahriani
Auditor kat Taman Aman, Kangar, Perlis


Red Velvet dalam kotak comel

Red Velvet Perlis
yang sangat sedap!!

TQ sayur keladi ye mem!
next month nak kek lain.
hihi!

Isnin, 20 Januari 2014

Ucapan Hari Lahir Yang Menyayat Hati 20 Januari 2014

Nombor Surat Beranak saya ialah D8xxxx9
Lahir pada 9.00 malam
20 Januari 19xx
(few years ago)ehem!

Hari ini 20.1.2014
cantik kan!


Kek Vanilla Strawberry Secret Recipe 
tajaan Wok Slim.tqvm!

Terima kasih atas doa & birthday wishes.
Antara yang touching ialah:

'Assalam.
Semoga beroleh rahmat dan keberkatan daripada Allah selalu
Selamat Menyambut Hari Lahir
puasa tak hari ni?'

(SMS daripada Haji AB, 
abang yang disayangi
 sebab dulu jaman duduk asrama
beliau selalu cover my reverse charge calls

Oh!
tentulah tak jadi puasa 
sebab tak sahur maka tak larat. 
huhu!
Kek peach Fruity Maju Junction
tajaan K.Ani PA big boss.tqvm!


Alhamdulillah..
TQ Allah..
tq mak
tq bapak
tq brothers and sisters
and nieces and nephews
tq friends..
merci beaucoup!
xoxo!
P/S: Kalau korang nak pos b'day present pon boleh.
ahaks!! 


Ahad, 19 Januari 2014

Tempat Menarik Di Perak Felda Hot Spring Sungkai Perak - Part 1

Sebelum tu, korang tau lagu ABCDEFGHI, JKLM, OPQRSTU, VWX, YZ
I LOVE YOU!!
Layan Hum Saath Saath Hain ni..
lalalala..

OK, sempena Tahun Melawat Malaysia 2014 ni, jom kita melancong dalam negeri.
Cuti bajet je. Destinasi bajet pertama ialah ke Felda Hot Spring di Sungkai Perak.
Rugilah kalau anda ni anak jati Perak yang belum jejak ke Hot Spring Sungkai tu.
Sekali pergi, mesti nak pergi lagi.

Felda Hot Spring Sungkai Perak
Tiket masuk dewasa RM12, kanak-kanak RM5

di depan air terjun
*aksi love yang tak berapa nak jadi love!

di depan gelongsor air yang tinggi

di bawah air terjun jurai-jurai boleh urut belakang badan

gambar di bawah ini macam penyelamat mangsa banjir tak?

Ini Sya nombor telefon 014-
tekan tekan tak dapat! hihi!

(yang berhajat nak join kursus Kevin Zahri Jom Kurus!)

Korang tau kan bahawa kalau kita bersenam dalam air, kita akan bakar lebih banyak kalori. 
Maklumat lanjut berkenaan Felda Hot Spring Sungkai ni akan dikemas kini esok,
 lusa, tulat, tungging. Insya Allah..

 ABCDEFGHI, JKLM, OPQRSTU, VWX, YZ
I LOVE YOU!!


Jumaat, 10 Januari 2014

Resipi Cheese Cake Super Easy Tak Perlu Bakar atau Kukus


Anda sedang mencari resipi cheese cake atau kek keju (same la tu!) yang paling mudah?
Mudah sangat sampai tidak perlu dibakar masuk oven atau magic pan pon!
Resipi cheese cake ini juga tak perlu dikukus.
Resipi asal dicedok dari blog cikepal comel tu.


Nampak tak bahan-bahan cheese cake di atas tu?
OK, anda cuma perlu bahan-bahan berikut:

1. Biskut mayat atau biskut empat segi. Beli je sepeket.
saya guna crackers cap Lee rasanya..

2. 250gram cream cheese.
saya pakai cap Tatura jek yang ado gambar lembu comel tu.

3. Setengah tin susu pekat.
Beli cap Tesco, senang nak buka.

4. Nestum secukup rasa, sebarang jenis.

5. Susu segar, nak sikit je ni.



Cara-cara buat Cheese Cake Super Easy:

1. Pukul cream cheese secantiknya.
2. Kemudian masukkan susu pekat dan pukul lagi sampai mesra.
*Kalau tiada mixer, boleh pukul secara manual je ni.

3. Sambil itu, boleh rendamkan biskut mayat ke dalam susu segar.
Contoh demo macam pix Amani di atas tu. Sibuk je nak tolong makan!

4. OK, sekarang boleh susun biskut dalam loyang.
saya guna tepawe je (gambar pertama dan di bawah), 
sebab lepas ni senang nak tutup.

5. Lepas susun biskut, sapu/syelek dengan bancuhan cream cheese tu,
 then tabur serta ratakan nestum.

6. Sila ulang je tatacara 4 hingga 5 iaitu biskut, cheese dan nestum.
Biskut, cheese, nestum. 
Senang je kan!


Dah habis biskut dan bahan-bahan tu, 
boleh tutup dan sejukkan sahaja dalam peti sejuk for hours.

Then, boleh dipotong seperti di atas.
Sekian.





Selasa, 7 Januari 2014

Misteri Kehilangan Angkara Makhluk Cilik

Segmen Hotfm AM krew semalam cerita pasal misteri kehilangan.
Kebetulan saya pon sedang mengalami kehilangan barang penting iaitu hilang 1 set kunci rumah. Dalam set kunci rumah itu ada spare car key kawan saya. Kenapa spare car key kawan saya ada pada saya? Sebab saya tak de kereta. 

Misteri kehilangan kunci ni disedari selepas tetamu-tetamu cilik ini pulang. Rupa-rupanya bukan setakat kunci rumah hilang, sikat favourite saya pon hilang.
Saya syak makhluk-makhluk cilik di bawah ini yang main kunci dan sikat tu.
huh!





Malam tadi saya bermimpi makhluk cilik di atas bagi saya kunci rumah yang hilang tu.
 So balik kerja ni kena geledah rumah lagi untuk sesi mencari kunci dan sikat. 
Pagi tadi tak sempat! 

Dengan nama Allah,
wahai petunjuk kesesatan dan pemberi balik barang yang hilang,
berilah kembali barangku yang hilang dengan berkat kemuliaanMu
kerana barang itu drpd pemberianMu dan limpah kurniaanMu..
(Makna Doa Mencari Barang Yang Hilang).


Khamis, 2 Januari 2014

Khamis Pertama 2014 Mari Menabung

Seronoknya kerja hari pertama 2014!
(ayat psiko diri sendiri).
Khamis pertama 2014 tapi pakai baju batik lama je..

Untuk cari mood happy bekerja, 
mula-mula kira duit tabung ladybird dulu.
New header pon tepek gambar duit tabung ladybird. 
Comel kan!? 

Tabung 2013,
sikit-sikit lama tak jadi bukit pon!

syiling untuk kedai runcit depan rumah

Duit syiling Malaysia banyak mengalamai transformasi.
Korang ada simpan lagi duit syiling seringgit dan satu sen?
50 tahun lagi, kita boleh jual. hoho!

Duit syiling RM1 dan 1 sen yang lama
  
Sempena tahun baru Masihi 2014 ni, 
saya ajak geng whatsapp group family untuk menabung. 
Paksa nephews and nieces to save at least 50sen per day.
So hari ini, saya simpan 40sen. 
Bolehlah kan.. hihi!

Tanda marker pink untuk tabungan 2014

Ini Wok Slim yang mula menabung semalam. 
Saya nak jugak tabung 1Malaysia tu!!

Tabung 1Malaysia Wok Slim 

Rabu, 1 Januari 2014

Publika Bunga Api Tahun Baru 2014

Penutup 2013 saya agak dramatik, 
berjaya gagahkan diri tengok bunga api di Publika Solaris Dutamas.
Biasanya tidur sebelum 11 malam. hihi!

Credited untuk Wok slim ni for the pix.
Tahun depan dah tau kan spot mana nak aim..

Bunga api di Publika 2014

Bunga api lagi 

Bunga api juga

Ini pon bunga api di Publika

Pentas yang sesak dengan manusia antarabangsa

Kanak-kanak antarabangsa yang sakan berjoget.
Korang ni tak mengantuk ke?

Pasukan polis bergerak yang komited

saya yang sedang tahan mengantuk.
Sekian

LinkWithin

related posts with thumbnails