Khamis, 31 Oktober 2013

Lelaki Lebih Manja

buku Prof. Dr Muhaya

Wanita terkenal dengan sifat tahan sakit dan lasak berbanding lelaki yang LEBIH manja.
kata Dr Imran;
Ahli Majlis Persatuan Jantung Kebangsaan.

Berita Harian; 31.10.2013






Selasa, 29 Oktober 2013

Tips Cepat Kurus Yang Mudah dan Berkesan Tapi Mahal

bbq berapi di Maninjau Chalet, Janda Baik

Anda nak cepat kurus?
Semua orang nak cepat kurus, nak result yang cepat dan berkesan.
Kalau anda mampu, bolehlah cuba tips kurus yang mahal saya ni:

1. Sediakan duit secukupnya.
2. Beli set herbalife yang menawarkan pelbagai pakej ikut kemampuan kewangan anda.
Boleh contact kawan saya tapi tak mau display/promote beliau. kah! kah!

3. Perlu berdisiplin dan komited untuk akur dengan prosedur pemakanannya. Dah beli mahal-mahal perlulah komited kan..!
4. Kena selalu optimis. :)
Sekian.

*Betulkah Herbalife itu MLM no.1 di dunia?
*Betulkah Herbalife dijamin selamat sebab diformulakan oleh doktor bertauliah?
*Herbalife selamat tiada yang tiruan sebab hanya boleh beli dengan dealer, tidak boleh dibeli di mana-mana kedai.
*Betulkah set Herbalife mahal sebab termasuk kos import?

Ahad, 27 Oktober 2013

Beli Jajan Bersama Datuk Ramli Sarip di Sogo

Siapa tak kenal Datuk Ramli Sarip? 
alaaa... Papa Rock yang nyanyi lagu Kamalia, Teratai..
kalau tak pasti, boleh rujuk gambar di bawah ini.


posing dengan Datuk Ramli Sarip sebenar.. 

weeeeee....!!!!!!
Masa ni, kami sama-sama beli jajan di Sogo tengah hari tadi 
bersamaan 27 Oktober 2013.
Datuk Ramli Sarip ni memang peramah.
Siap dia pesan suruh Ms Slim Melim minum air masak banyak-banyak..
hehe!

cop! cop!
macam same tak Datuk Ramali Sarip dengan Uncle Gedix ni?
kan! kan!
Mereka ada bau-bau bacangkah??

Uncle Gedix yang macam seiras Papa Rock




Sabtu, 26 Oktober 2013

Bajet 2014 Soalan Temuduga Kerja Kerajaan

Bajet 2014 dah selamat dibentangkan semalam 25 Oktober 2013.
Ini adalah salah satu topik hot untuk calon-calon yang akan menduduki peperiksaan kerja kerajaan atau menghadiri temuduga kerajaan.

MAGIS Ramlee Awang Mursyid

Apakah tema bajet 2014?
Tema bajet 2014 ialah Memperteguhkan Ketahanan Ekonomi, Memperkasakan Transformasi dan Melaksanakan Janji'. Ingat! Janji Ditepati..

Bajet 2014 menggariskan 5 teras:
1. Merancakkan Aktiviti Ekonomi
2. Mengukug Pengurusan Fiskal
3. Mengungguli Modal Insan
4. Mempergiatkan Pembangunan Bandar dan Luar Bandar
5. Mensejahterakan Kehidupan Rakyat 

Bajet 2014 memperuntukkan RM264.2 bilion iaitu 217.7 bilion untuk belanja mengurus dan 46.5 bilion untuk belanja pembangunan. Bajet 2013 ialah RM251.6 bilion.



Isi penting bajet 2014:
1. BONUS setengah bulan gaji penjawat awam, RM250 pesara kerajaan.
2. BR1M 3.0 kepada isi rumah RM4,000 ke bawah dan i-BR1M iaitu Insurans Takaful Berkelompok.

3. Subsidi gula iaitu 34 sen dimansuhkan berkuatkuasa 26 Oktober 2013. 

4. BB1M Baucar buku RM250 kepada pelajar IPT & prauniversiti.
5. Bantuan RM100 kepada pelajar sekolah rendah & menengah.

6. Pelepasan cukai khas RM2,000 kepada yang berpendapatan sehingga RM8,000 sebulan.
7. banyak lagi. sila baca surat khabar dan blog bertauliah seperti blog bro femes ini. Sekian

credited bharian.com.my, utusan.com.my






Jumaat, 25 Oktober 2013

Muzium Negeri Terengganu Yang Seram

Petang ini selamat dengar Bajet 2014 ya.

sekarang, 'Selamat Datang ke Muzium Negeri Terengganu' dulu.
Tiket masuk Muzium Negri Terengganu ialah RM5 sahaja (dewasa).

pandai tak saya snap?


Nampak tak entiti seram tu?



tak nampak lagi?



di sini pon tak nampak tak? hhhmmm...

Jadual Tram Muzium Negeri Terengganu
Bersyukurlah anda tak nampak entiti itu. 
Mesti banyak yang berkeliaran..
Di bahagian basement, cik slim dah dengar bunyi asing. 
So kami cepat-cepat keluar. Takut entiti itu ikut balik hotel.
 hehe!


kereta antik Tuanku Sultan

Jangan tanya gambar dalam muzium yang besar itu ya. 
No camera allowed!!
Maka tengok jelah gambar yang ada ini.

Eagle 150 - jet saya 

ini bukan dalam muzium

Tandas eksklusif 
(bukan dalam muzium)

Teruja tak nak masuk tandas eksklusif di atas?
(>.<)



Khamis, 24 Oktober 2013

Fesyen Skirt Lelaki


Seksi tak?
Muka model lelaki yang ketat sebab dipaksa pakai skirt.

Fesyen Skirt Lelaki 2014

..di Minggu Fesyen London
Ini namanya fesyen androgyny
iaitu kombinasi karektor maskulin dan feminin

harapan saya semoga para lelaki yang saya kenal tidak terjebak 
dengan fesyen ini..
Sekian, terima kasih.

credited Berita Harian


LinkWithin

related posts with thumbnails